KÖSZÖNTÜNK, EVANGÉLIUM LELKE!

"Mert a világosság gyümölcse a jóságban, az igazságban és a valóságban van."
(Az efézusiakhoz írt levél 5. fejezetének 9. verse)David Brainerd fiatal, nem egészen 30 éves misszionárusként egy medvebőrbe burkolózva feküdt a fagyos földön azon az éjjelen, vért köhögött fel a tuberkulózis következményeként, és Istenhez imádkozott, hogy mentse meg az indiánokat. Nem csoda, hogy százak ismerték meg általa "a jóság, igazság és valóság" jelentőségét. Néha, amikor prédikált, Brainerd fordítója egy-egy részeg indián volt, de az evangélium még így is el tudta érni az emberek szívét, és sokak életét változtatta meg. Brainerd 1742-ben kezdte az inspiráló szolgálatát. Először Massachusetts és New York államban dolgozott az amerikai őslakosokért, majd a Delaware folyó deltájában, végül New Yersey középső területén. Mivel a saját maga által összetákolt kalyibában lakott, szalmán aludt, és szegényesen táplálkozott, hamarosan romlani kezdett az egészsége, és kevesebb mint öt év után visszatért New Englandbe. Jonathan Edwards otthonában gondosan ápolta őt Edwards lánya, Jerusha, az eljegyzett menyasszonya. A halál 1747. október 9-én érte. Rövid, áldozatos élete azonban gyümölcs millióit hozta szerte a világon azon emberek életében, akik elfogadták Jézust a Brainerd példája nyomán felbuzdult misszionáriusok munkája által.

A Yale egyetem diákjaként David Brainerd az imájával és a kegyes életével próbálta kedvessé tenni magát Isten előtt, de mindebben nem talált örömöt. Ehelyett - mint mindenki, aki a cselekedet általi üdvösségre támaszkodik - egyrészt az önigazultság érzésétől szenvedett, másrészt pedig a teljes elutasítottság és kudarc mardosta. Akkor következett be az életében a teljes szolgálatát átható változás, amikor betöltötte őt a Szentlélek ereje. A lelkét "kimondhatatlan dicsőség" fénye árasztotta el. A szíve legmélyén érzékelni kezdte Isten valódi lényét, és ez feltárta előtte a jóság, igazság és valóság igazi értelmét.

"Ekkor az üdvösség útja olyan végtelenül bölcsen, elérhető módon és tökéletesen jelent meg előttem, hogy azon tűnődtem, már sohasem akarom másként gondolni; és megdöbbentem azon, hogy is nem dobtam el már korábban a saját ötletemet, és fogadtam el ezt a kedves, áldott és tökéletes utat már hamarabb! (Jonathan Edwards: The Life of Rev. David Brainerd [David Brainerd tiszteletes élete], 25.) Te megengedted már a Szentléleknek, hogy a jelenlétének ezt a csodálatos gyümölcsét megteremje az életedben? A változás hatalmas lesz!

Imádság a mai napra
"Atyám, kérlek, érleld be az életemben azt a gyümölcsöt, ami hűségesen bizonyságot tesz az örömhír világosságáról! "


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!