Idők jelei

Pünkösdvasárnapi mészárlás Nigériában

A feltételezések szerint legalább 50 ember, köztük sok gyermek meghalt, miután pünkösdvasárnap fegyveresek lövöldöztek a hívőkre és robbantottak egy délnyugat-nigériai templomban.

 

Vérvörös ég Kínában, szuper vérhold
az Egyesült Államokban

A kínai kikötővárosban, Zhoushan egyedülálló csillagászati jelenség miatt vérvörös lett az égbolt. A jelenség során a város lakói közül sokan..

 

Uszítással vádolják a Krisztus nevét használókat Kínában

Kína egy március 1-jén hatályba lépett jogszabályban megtiltotta a "Krisztus" és más vallási szavak használatát a közösségi média alkalmazásaiban.

 

A YWAM misszionáriusai Ukrajnában maradnak

Amikor elkezdődött a háború, és az orosz bombatámadások Kijevet érték, Marie és Japhin John misszionáriusoknak dönteniük kellett, hogy elhagyják-e a fővárost.

 

A főoldalról

Kortárs
Premier: A lábnyomában

Amikor egy hajléktalan férfi megszakítja egy raymondi gyülekezet kényelmes napi rutinját, a fásult gyülekezet élete soha nem lesz már ugyanolyan.


Ismert személy
Kérdőjelekből meggyőződés:
Isten valóban szeret

Elizabeth Tabish azon főszereplők egyike, akit a néző 'A kiválasztott' című sorozat első jeleneteiből ismerhet, de ennek a Bibila-alapú szerepnek a létrejötte majdnem meghiúsult.


Hit és bizalom
Mire emlékezz, amikor Sátán támadása alatt állsz?

Sátán megpróbálja elterelni a figyelmünket erről az igazságról.
El akarja terelni a figyelmünket, és lerombolni az ellenállásunkat.
A családot savval permetezték le
az iszlám elhagyása miatt

A kereszténységre való áttérés miatt feldúlt radikális muzulmánok ebben a hónapban, Kelet-Uganda területén savval lefújtak egy..

 

 


A pakisztáni törzs, amely Jézus felé fordult

Egy pakisztáni tinédzser állítólag az egész törzsét arra késztette, hogy magához ölelje Jézust, ezt a figyelemre méltó történetet osztotta meg a Mission News Network (MNN).

A CBN riportere az ukrán gyülekezetben

A CBN News nemzetközi tudósítója, George Thomas továbbra is az ukrajnai háborús övezet szívében tartózkodik, és videókat és képeket oszt meg a helyszínen zajló nyugtalanító, megrázó..

Keresztény tálibok találkozása Jézussal

Az üldöztetés veszélye ellenére az afgánok egyre nagyobb számban fordulnak a kereszténység felé, egyre többen követik Jézust és vágynak a vele való találkozásra.

Az afgán keresztények helyzete a válság idején

A széles körben elterjedt káosz felemésztette Afganisztánt most, hogy a tálibok birtokba vették az országot, félelmet keltve a vallási kisebbségek körében, beleértve a keresztényeket is..

Az afgán keresztények helyzete a válság idején

A széles körben elterjedt káosz felemésztette Afganisztánt most, hogy a tálibok birtokba vették az országot, félelmet keltve a vallási kisebbségek körében, beleértve a keresztényeket is..

Felmentették a halálraítélt keresztény házaspárt Pakisztánban

A Lahore-i Legfelsőbb Bíróság felmentett egy keresztény házaspárt, akiket az iszlám vallás káromlásának vádjával..

Keresztény nővéreket támadtak meg Pakisztánban

Két keresztény nővért tartóztattak le Faisalabad városában, Pakisztánban, akik betartva egy felügyelő kérését, matricákat távolítottak el egy kormányzati kórház faláról..

A hétgyerekes anya elvesztette családját kereszténysége miatt

Egy Uganda keleti részén élő hétgyermekes anya súlyos sérüléseket szenvedett, majd elszakították családjától a saját férje és muszlim rokonainak támadását követően.

Kína fellépése a keresztények és az ujgurok ellen

Amíg a kommunista Kína agresszívan igyekszik terjeszteni befolyását a csendes-óceáni térség felé, valamint szerte a világon, addig a kormány folytatja fellépését..

A Törökországból kitiltott misszionárius

A Nemzetközi Szabadságvédő Szövetség (ADF) keresetet nyújtott be az Emberi Jogok Európai Bíróságához, amelyben vitatta David Byle misszionárius török hatóságok által..

Hitükért meggyilkolt keresztények

A Nyitott Ajtók civil szervezet szerint a keresztényüldözés szintje rekordszintet ért el az egész világon. A szervezet beszámolója szerint a hitükért meggyilkolt keresztények száma 60 százalékkal nőtt 2020-ban a korábbi évekhez képest.

Keresztény népirtás bontakozik ki Afrikában

A muszlim terrorcsoportok támadást indítottak a keresztény kisebbségek ellen több afrikai országban. Kiemelkedően Nigériában, ahol keresztények tízezrei haltak meg..

Kivégeznek mindenkit, akinek van Bibliája

Észak-Koreában a kereszténység törvénytelen. Az állampolgároknak azt tanítják, hogy a legfelsőbb vezetőt, Kim Dzsong Unt istenként imádják.

Hagia Sophia és az örmény népirtás

A koronavírus-világjárvány csúcspontján a kínai kormány által jóváhagyott hálózatban lévő gyülekezetek kénytelenek voltak bezárni az ajtókat.

A kínai gyülekezetek újranyitásának feltétele

A koronavírus-világjárvány csúcspontján a kínai kormány által jóváhagyott hálózatban lévő gyülekezetek kénytelenek voltak bezárni az ajtókat.

meghalni Krisztusért Kelet-Ugandában

kyakulaga pásztor, aki a Krisztus egyháza gyülekezet vezetője volt, halála után hátrahagyta feleségét, és két gyermekét, akik 2 és 4 évesek voltak.

keresztény kisebbségek Afrikában

Az afrikai keresztények a COVID-19 világjárvány közepette nagymértékű üldöztetéseknek és diszkriminációnak vannak kitéve.

keresztény kisebbségek üldöztetése

a világ minden táján azok a keresztények, akik vallásuk miatt kisebbségben élnek, nagyobb valószínűséggel hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve..

az észak-koreai nő keresztsége

Egy észak-koreai keresztény nő Kínába menekült egy jobb élet reményében, melynek köszönhetően megkeresztelkedhetett..

amikor Florence namuyiga muzulmán férje megkérdezte őt, hogy miért énekel a 7 éves fiuk keresztény énekeket, Namuyiga nem mondott semmit..


További, archív tartalmak

# Hír # Idők jelei