Idők jelei, archívum

HIRDETÉS



Hitükért meggyilkolt keresztények

A Nyitott Ajtók civil szervezet szerint a keresztényüldözés szintje rekordszintet ért el az egész világon. A szervezet beszámolója szerint a hitükért meggyilkolt keresztények száma 60 százalékkal nőtt 2020-ban a korábbi évekhez képest.

Keresztény népirtás bontakozik ki Afrikában

A muszlim terrorcsoportok támadást indítottak a keresztény kisebbségek ellen több afrikai országban. Kiemelkedően Nigériában, ahol keresztények tízezrei haltak meg..

Kivégeznek mindenkit, akinek van Bibliája

Észak-Koreában a kereszténység törvénytelen. Az állampolgároknak azt tanítják, hogy a legfelsőbb vezetőt, Kim Dzsong Unt istenként imádják.

Hagia Sophia és az örmény népirtás

A koronavírus-világjárvány csúcspontján a kínai kormány által jóváhagyott hálózatban lévő gyülekezetek kénytelenek voltak bezárni az ajtókat.

A kínai gyülekezetek újranyitásának feltétele

A koronavírus-világjárvány csúcspontján a kínai kormány által jóváhagyott hálózatban lévő gyülekezetek kénytelenek voltak bezárni az ajtókat.

meghalni Krisztusért Kelet-Ugandában

kyakulaga pásztor, aki a Krisztus egyháza gyülekezet vezetője volt, halála után hátrahagyta feleségét, és két gyermekét, akik 2 és 4 évesek voltak.

keresztény kisebbségek Afrikában

Az afrikai keresztények a COVID-19 világjárvány közepette nagymértékű üldöztetéseknek és diszkriminációnak vannak kitéve.

keresztény kisebbségek üldöztetése

a világ minden táján azok a keresztények, akik vallásuk miatt kisebbségben élnek, nagyobb valószínűséggel hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve..

az észak-koreai nő keresztsége

Egy észak-koreai keresztény nő Kínába menekült egy jobb élet reményében, melynek köszönhetően megkeresztelkedhetett..

amikor Florence namuyiga muzulmán férje megkérdezte őt, hogy miért énekel a 7 éves fiuk keresztény énekeket, Namuyiga nem mondott semmit..





a kínai kormány szigorította polgárainak döntési jogosultságát amikor bejelentette, hogy bármely felekezethez tartozó vallásos szervezetnek alá kell vetnie magát a kínai kommunista pártnak..

egy nemrég kiadott jelentés szerint több mint 1000 nigériai keresztényt ölt meg 2019-ben a fulani szélsőséges népcsoport.

tizennégy ember halt meg, miután egy csoport iszlám harcos brutális fegyveres támadást indított a Burkina Faso-ban található nyugat-afrikai nemzetének egyháza ellen.

nyolc hónapos fogva tartás után, a kínai "korai eső szövetség gyülekezet" (early rain covenant church) egyik presbiterét szabadon engedték a börtönből ezen a héten. xyz

a tavalyi év során, vallási témában hozott intézkedések keretében az iskolás gyermekeket arra ösztönzik, hogy jelentsék mihamarabb minden családtagjukat, aki..

a húsvét vasárnapi Sri Lankán elkövetett keresztények elleni terrortámadás során közel 300 ember vesztette életét, a véres támadások túlélői azt kérik a világ..

a tavalyi év elején a vietnami kormány olyan jogszabályt fogadott el, amely a kommunista kormánynak nagyobb beleszólást engedélyez a vallásgyakorlásba az országban.

néhány hete hivatalnokok léptek be egy kínai templomba, és elrendelték a Tízparancsolat egyik parancsolatának az eltávolítását.

az indiai keresztények egyre több veszélynek vannak kitéve a hindu szélsőségesek támadásai miatt, amely a karácsonyi időszakban különösen érezhető volt.

az észak-koreai keresztények annyira vágynak a Bibliára, hogy készek vállalni a 15 éves munkatábort vagy akár a halált is, hogy megszerezzenek egy példányt..





fokozódtak a keresztényekkel szembeni támadások Sri Lankán a hindu szélsőségesek és a hosszú ideje tartó agresszív buddhisták miatt.

a pakisztáni keresztények imádságra hívnak az Asia Bibi elengedését követően kitört erőszakosságok miatt.

megöltek egy 44 éves baptista misszionáriust Kamerunban, két héttel azután, hogy a férfi a feleségével és nyolc gyermekével az országba érkezett.

Candace Cameron Bure keresztény színésznő egy szívfacsaró képet osztott meg vasárnap az instagramján, és arra kérte követőit, hogy imádkozzanak..

ahogy közeledik a boko haram által elrabolt utolsó diáklány szabadon bocsátásának határideje, a nigériai keresztények folyamatosan imádkoznak azért..

beszámolók szerint orosz lázadók támadtak meg keresztény templomokat az ukrajnai Luhansk tartományban.

hatalmas csodaként a szudáni kormány végül elvámolta a port Szudánban, hat évig visszatartott Biblia szállítmányt.

letartóztattak egy kínai keresztény asszonyt, miután megpróbálta hirdetni az evangéliumot Xi Jinping elnöknek.

a legújabb felmérések szerint a keresztényüldözés mára sokkal nagyobb és durvább méreteket öltött, mint eddig a történelemben bármikor.

muzulmán középiskolai diákok Nairobiban megverték és leszúrták azokat a keresztények diáktársaikat, akik megtagadták az iszlámra való áttérést.





a ruandai kormány mintegy 700 templomot bezáratott arra hivatkozva, hogy a gyülekezeti alkalmak nagy zajjal járnak és zavarják a környék lakóit.

az India déli részén élő hinduk komoly fenyegetést jelentek az ott élő keresztények számára. legutóbb a hindu hívők egy környékbeli Biblia terjesztő..

az Al Shabaab nevű iszlám szélsőséges csoport kegyetlen fellépése miatt egyre több gyermek marad árván Szomáliában, miután szüleiket legyilkolták.

súlyos zavargások tapasztalhatók a Kongói Demokratikus Köztársaság területén. a közép-afrikai államban tartott tüntetések ráadásul ártatlan emberek életét..

iránban, ha kiderül, hogy valaki megkeresztelkedett, azonnal börtönbe zárják. Így elutaztak egy biztonságos, az országukon kívüli helyre.

nigéria Plateau államának egy kis, Zawrua nevű falujában a keresztények október 13-án éjjel 11-kor lövések kereszttüzébe kerültek.

ha úgy gondoljuk, hogy Észak-Korea diktátorai a világ számára rosszak, képzeljük csak el, milyen lehet ott kereszténynek lenni.

a kínai hatóságok a kereszténység terjedésének megakadályozása céljából folytatott küzdelmük során újabb intézkedést hoztak..

hivatalosan is tilossá vált a keresztény hit gyakorlása a kínai kommunista párt tagjai számára, melyet a vallási ügyekért..

a reformáció ötszáz éves évfordulójának emléknapján, október 31-én a lutheránus világszövetség és a keresztény egységtörekvés pápai tanácsa..





az indonéz bíróság négy év börtönre ítélte Abraham Ben Moses pásztort vallási jogok megsértése miatt. a lelkész letartóztatása egy "vírusként" terjedő videó miatt..

a válság motiválja a venezuelai gyülekezeteket. a szavazás napján a keresztények imádságaitól visszhangzottak a nyilvános terek..

max Lucado üzenete a harvey hurrikán kapcsán: "Krisztus visszatérése előtt a katasztrófáknak be kell következniük."

egy finn evangélikus gyülekezet missziójának köszönhetően muszlim menedékkérők válaszoltak Krisztus..

Dave Eubank leszerelt katona, aki egy keresztény humanitárius szervezet megbízásából csatlakozott..

50 gyülekezet irányítását vonta magához Recep Tayyip Erdogan, török elnök.

az eritreai keresztény lakosság fokozott üldöztetésnek van kitéve, mióta a helyi kormány május óta intenzíven fellép ellenük.

az iráni vezetők mindent megtesznek, hogy elnyomják a keresztény hitet, de minden igyekezetük ellenére belátták, hogy egyre többen akarják Jézus Krisztust..

az Indiában élő keresztények ellen irányuló támadások száma egyre nő.

a keresztényüldözés egyre inkább kezd elterjedni Oroszországban mióta Putyin elnök aláírta az elmúlt év végén a yarovaya törvénycsomagot.





franklin Graham pásztor arra kérte a keresztényeket világszerte, hogy imádkozzanak azokért az egyiptomi keresztény hívőkért, akik az iszlám..

 

 

a nigériai övezetben, több régiójában és államában, a muzulmán hausa-fulani pásztorok folyamatosan támadják a keresztény farmereket.

az egyiptomi keresztények megbocsátottak annak az öngyilkos merénylőnek, aki 2016 decemberben robbantott.

a különböző missziós szervezetek rendelkezésére álló adatok alapján jelenleg több millió keresztényt üldöznek a hitéért.

a fokozott üldözések ellenére Kínában, a kereszténység növekedik, és közel 100 000 új hívő adja át Krisztusnak az életét minden évben.

az ISIS terrorista csoport állítólag Ferenc Pápát nevezte meg az első számú ellenségének.

kayla Mueller humanitárius szolgálatot végzett szíriában, amikor elrabolták. "erős hite volt, amiből erőt merített." -mondták róla.

elmondhatjuk, hogy egyre durvább eszközökhöz nyúl az iszlám állam. ebben új szintet hoznak az öngyilkos gyerekek.

alkotmány védi a vallásszabadságot, de ez nem akadályozza meg, hogy a környező szigeteken a keresztény hívőket ne támadják.





a Közel-Kelet és Észak-Afrika legsötétebb szegleteiben soha nem tapasztalt ébredés zajlik..

ferenc egyik szívügye az ökumenizmus, nemcsak a protestáns egyházakkal, de az ortodoxokkal is.

az amerikai sátánista egyház képviselői 2015. július 25-én felavattak egy közel 3 méter magas sátánista szobrot detroit városában.

a keresztények üldözése új szintre emelkedett manapság az open doors keresztény figyelőszervezet szerint.

ne a politikai propaganda alapján próbáljuk hát megítélni a helyzetet!

"a gonosz győzelméhez elegendő, ha a jók tétlenek maradnak." (Edmund Burke, neves ír államférfi)

az evolúció és az ősrobbanás elméletei valósak, és Isten nem egy ''varázsló varázspálcával'' - jelentette ki Ferenc Pápa.

Ferenc Pápa reformáció napjához köthető, svédországi látogatása során olyan kijelentést tett, mely újabb lépés az egyházak közeledésében.

mit jelent az üldözött keresztények jelenléte a muzulmán többségű országokban?

 

 


# Hír # Idők jelei