GYILKOSSÁG A VALLÁSI VITA UTÁN

Egy 37 éves, négygyermekes apát öltek meg január 2-án, miután részt vett egy keresztény-muszlim vitában Kelet-Ugandában, amelyen végül 13 muszlim fogadta el Krisztust – közölték források.Ahamada Mafabi a Nakaloke-i, Mbale melletti Sironko kerületi vitáról tért vissza, amikor két motorkerékpáron a dzsihadista jelmondatot kiabáló férfiak: 'Allah Akbar [Isten nagyobb]' üvöltés után lelökte őt a motorjáról, és egy késsel elvágta a torkát. Az őt kísérő keresztények tehetetlenek voltak.

"A muszlimok nyíltan válaszoltak Krisztus befogadására" – utalt a lelkipásztor a támadás előtt lezajlott nyilvános vitára. "A muzulmánok egy csoportja felkiáltott, és azt követelték, hogy Mafabi hagyja el a találkozó területét, mondván: 'Mafabi, hagyd abba azt az istenkáromló kijelentésedet, miszerint Isaszát [Jézust] Istennel egyenlővé teszed, és Isten Fiának nevezed.' "

Az ellenségeskedés láttán a lelkész két keresztényt kért meg, hogy kísérjék Mafabit a Butaleja kerületi otthonába, sajnos hiába. Mafabi feleségét és négy, 3-14 év közötti gyermekét hagyta hátra, akiket el is kellett költöztetni – mondta a lelkész.

Egy 37 éves, négygyermekes apát öltek meg, miután részt vett egy keresztény-muszlim vitában Kelet-Ugandában


Mafabi 2020 decemberében hagyta el az iszlámot, hogy hitét Krisztusban helyezze, miután többször is meglátogatta a lelkészt a Butaleja kerület egyik falujában. Kezdetben a lelkész szállásolta el, hogy megvédje a megtérésével felzaklatott iszlamistáktól, később pedig egyháza máshol bérelt neki házat.

Az iszlámot és a kereszténységet is jól ismerő Mafabi segített a lelkésznek keresztény-muszlim viták lebonyolításában 2021 közepétől, és egy év alatt több mint 100 muszlim tért meg Krisztushoz. Mafabi súlyos iszlamista ellenségeskedéssel szembesült, négy merényletet élt túl, illetve a lelkésze is fenyegető SMS-eket kapott. A lelkész feljelentést tett a gyilkosság ügyében, a rendőrség nyomoz. Ez a támadás volt a legutóbbi a Morning Star News által dokumentált ugandai keresztényüldözési esetek közül.

Uganda alkotmánya és más törvényei elvileg biztosítják a vallásszabadságot, beleértve a hit terjesztésének és az egyik hitről a másikra való áttéréshez való jogot. A muszlimok Uganda lakosságának legfeljebb 12 százalékát teszik ki, viszont nagy koncentrációban az ország keleti területein.


Ezeket is ajánljuk


Keresztény népirtás bontakozik ki Afrikában

Indiai támadások 40 óránként

Keresztény kisebbség Afrikában


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Egy 37 éves, négygyermekes apát öltek meg január 2-án, miután részt vett egy keresztény-muszlim vitában Kelet-Ugandában, amelyen végül 13 muszlim fogadta el Krisztust - közölték források.

Közzétette: Nicelife2023. március 14., kedd