KÍNA: TILOS A GYEREKEKNEK A GYÜLEKEZET

A kínai hatóságok a kereszténység terjedésének megakadályozása céljából folytatott küzdelmük során újabb intézkedést hoztak, miszerint tilos a gyermekeknek részt venniük gyülekezeti alkalmakon, nem engedélyezett gyermek istentiszteletek tartása.A tiltó döntés értelmében kiskorúak nem hallgathatnak keresztény tanításokat, keresztény tevékenységet, szolgálatot nem végezhetnek.

Az elmúlt években egyes gyülekezeteket szigorú ellenőrzés alatt tartottak, ennek során rendelték el Zhejiang tartományban, hogy a kereszteket távolítsák el a gyülekezeti helyeken, majd Zhejiang tartomány Wenzhou városában több száz gyülekezetben már végre is hajtatták a kínai hatóságok azon döntésüket, hogy a gyermekek nem vehetnek részt istentiszteleten, nem tarthatók gyermekeknek gyülekezeti alkalom, valamint a nyári ifjúsági táborok szervezése is tilos.

Egyelőre nem tudni, hogy Kínában pontosan hány gyülekezetet fog érinteni a tilalom, de az biztos, hogy az ország számos tartományában teszik majd

kötelezővé az intézkedés végrehajtását.

Kína vallási átformálása elkezdődött Xi Jinping elnöksége alatt.

William Nee, az Amensty International kutatója elmondta, hogy a Kínában zajló történések riasztóak, mert olyan globális intézkedésekről van szó, amely akár az ország egészét érinthetik, nem csak az egyes tartományokat.

"Kína vallási átformálása elkezdődött Xi Jinping elnöksége alatt."- mondta Nee.

"A jelenlegi kormányt az aggasztja, hogy a vallás egy olyan eszközzé válhat, amin keresztül a külföldi értékek kezdenek majd terjedni Kínában, melyek végső soron rossz irányba befolyásolhatják a politikai stabilitást." - mondta Nee.

A kormány döntése értelmében a kormányzati szervek még erősebb ellenőrzés alatt fogják tartani az összes gyülekezetet, ideértve a katolikus, a református vagy bármely más egyéb felekezethez tartozó egyházat.

Forrás: cbn.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meghalni Krisztusért Kelet-Ugandában

Keresztény nővéreket támadtak meg Pakisztánban

Asia Bibi elengedése


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!