A HARVEY HURRIKÁN TANULSÁGA

Max Lucado üzenete a Harvey hurrikán kapcsán:
"Krisztus visszatérése előtt a katasztrófáknak be kell következniük."



A lelkész és szerző Max Lucado három olyan fontos üzenetet tartalmazó írást tett közzé a Harvey hurrikán kapcsán, mely útravalót jelenthet a keresztények számára egy ilyen pusztító katasztrófa kapcsán.

Lucado blogbejegyzésében ez áll: "Ahogy hallgattad az otthonukat elhagyókat és a katasztrófa túlélőit, megfigyelted mi ről szóltak a szavaik? Senki nem panaszkodott az elveszett plazma tévéje vagy a víz alá merült autója miatt. Senki sem rohangált az utcákon az akkumulátoros fúróját vagy a vihar által tönkretett golf klubját hiányolva. Ezek az emberek elveszett ismerősöket gyászoltak és a megtalált embereknek örültek."

"A Harvey okozta tragédia és katasztrófa idején az emberek felismerték, mi az, ami valóban fontos. A berendezési tárgyaink nem fontosak, az emberi kapcsolatok azok." - írja első számú leckeként Max Lucado.

Krisztus visszatérése előtt a katasztrófáknak be kell következniük


"Láttuk és látjuk, hogy össze tudnak az emberek fogni, ha segítségről van szó. A mentőcsónakokban nincs faji megkülönböztetés bőrszín alapján. A mentésben résztvevők nem kérdezik meg a rászorulókat, republikánusok vagy demokraták. A mentőhelikopterekbe nem csak a gazdagok szállhatnak be. Az emberek azért mentek és fogtak össze, hogy segítsék egymást."- folytatta Lucado. A második lecke tehát az, hogy "valóban egyek vagyunk, ilyen helyzetben különösen".

Harmadik üzenetként azt írta Lucado, hogy egy olyan katasztrófa, mint a Harvey hurrikán mindnyájunkat emlékeztet arra, hogy

jelenlegi világunk nem működik, csak az ezt követő fog.

"Nem az vagyok, aki meg tudná mondani az Úr visszajövetelének napját. De azt mindnyájunknak tudnunk kell, hogy jelenünk a vég kezdete és az új kezdetek kezdete. Az új, örökkévaló világ létrejötte előtt csapásoknak és katasztrófáknak kell bekövetkezniük. Mindeközben nekünk, keresztényeknek az a feladatunk, hogy vegyünk egy mély levegőt és tartsuk a szemünket azon, aki előbb szeretett minket."

"Vonjuk le a Harvey hurrikán okozta katasztrófa tanulságait. Hagyjuk, hogy a vihar felhívja a figyelmünket a kapcsolataink fontosságára, az emberekre, és legfőképp az Úr ígéreteire." - mondta Max Lucado.