BIBLIÁKAT ÉGETTEK INDIÁBAN

Az India déli részén élő hinduk komoly fenyegetést jelentek az ott élő keresztények számára. Legutóbb a hindu hívők egy környékbeli Biblia terjesztő csoport autóját feltörték, az abban lévő Bibliákat pedig nyilvánosan elégették.



"Mostantól bármikor, bárki a Bibliát terjeszti, azt brutálisan megtoroljuk. Hogyan merészelitek a keresztény vallást követni?"- fenyegetőzött az egyik hindu egy általa közzétett videóban. A videó bemutatja azt is, hogy a csoport miként zaklatta többször is a keresztényeket, melynek soránautókat törtek fel, Bibliát égettek és megverték a Krisztus követőket. "Haszontalan emberek vagytok, és minden tevékenységetek haszontalan. Csak úgy osztogatjátok a Bibliát?! Hogy meritek?! Szégyentelen idióták! Tűnjetek a pokolba." - mondják.

"Az ellenségeskedések és a keresztények üldözésének legtraumatikusabb, legnehezebb évei jönnek. 2017-ben soha nem tapasztalt számban fordultak elő támadások keresztények ellen. Nemi erőszak, gyilkosság, verekedés, garázdaság és még sorolhatnánk mindazokat a bűncselekményeket, amelyeket ellenünk követtek el. Ennél az esetnél sem történt másképp. Hinduk egy csoportja fényes nappal, a nyílt utcán megtámadta az Igét hirdetőket."- mondta az Indiai Evangéliumi Társaság vezetője.

Keresztények egy csoportja engedélyt kapott arra, hogy egy kis indiai falu iskolájában terjesszék a Szentírást. "Először azt kértük az iskola igazgatójától, hogy elhelyezhessünk az iskola néhány pontján egy-egy Bibliát. Isten kegyelméből azonban azt kérte az igazgató, hogy osszuk mi a Szentírást, és beszélgessünk Istenről és az Ő Igéjéről személyesen a diákokkal. Óriási kegyelem és hatalmas öröm volt ez!" - mondta a csoport egyik tagja.

Az ellenségeskedések és a keresztények üldözésének legnehezebb évei jönnek Indiában


"Imádkoztunk mielőtt bementünk volna az iskolába és tudtuk, hogy megvan, amit kértünk. A gyerekek jöttek hozzánk barátainkkal, és örömmel fogadták a Bibliákat. Lelkesek, nyitottak, kíváncsiak voltak. Éhezték az Úr szeretetét! Több mint 170 Bibliát osztottunk szét!"- nyilatkozták a keresztények.

"Az iskolából kifelé jövet egy férfi jött velünk szembe, aki megállított bennünket, feltette kérdéseit és kért néhány Bibliát, amit odaadhat a barátainak is. Áldott volt a szolgálat. Béke és szeretet volt bennünk, tudtuk, hogy a helyünkön vagyunk.

A templom utcáján haladva egyszer csak egy hindu csoport támadt ránk. Elvették a Bibliákat, a kocsikulcsokat és mindenünket. Kértük, hogy ne legyenek ilyen ellenségesek, ne harcoljanak, de meg sem hallottak bennünket. Azt mondták, hogy az isteneik parancsát teljesítik. Vulgárisan beszéltek velünk, nyelvük civilizálatlan és brutális volt. Fogták a Bibliákat, lelocsolták benzinnel és meggyújtották. Azzal fenyegettek, hogy ha közbe avatkozunk, akkor minket is bántanak. Próbáltuk kérni őket, hogy az autóban lévő, bontatlan dobozban lévő Bibliákat ne égessék el, de meg se hallottak bennünket.

Egy környéken lakó, aki látta az esetet, kihívta a rendőröket, akik elfogták a támadókat. Az eset a bíróságon fog folytatódni." - számolt be a történésekről az egyik keresztény. Navneet Chhabra, az indiai Gedeon Társaság igazgatója elmondta, hogy egyre több ilyen esetről hall mostanában.

"A kiadvány, amely szétosztásra került a Példabeszédeket, a Zsoltárok Könyvét és az Újszövetséget tartalmazza. Világszerte kerül kiadásra ez a kiadvány, ingyenesen terjesztjük, mert hisszük, hogy az Igazságot hirdetjük és tudjuk, hogy azok, akik kézhez kapják az Igét, békét lelnek a szívükben. Számos visszajelzés érkezett már kórházakból, iskolákból, börtönökből olyan emberektől, akiket megragadott Krisztus!", - mondta NavneetChhabra.

"Imádkozzunk azokért, akik elégették a Bibliákat!

Kérjük az Urat, hogy törölje ki szívükből a gyűlöletet és az ellenségeskedést. Ne tartsunk haragot velük, bocsássunk meg nekik, Majd hirdessük tovább az Úr Igéjét és szabadítását. Az Indiában élő keresztények több mint 30 éve hirdetik az Igét az üldözések közepette, de nem csüggednek. Az Úr bátorítja, erősíti és nem hagyja magukra őket." – mondta a Társaság vezetője.