ÜLDÖZÖTT SZOMÁLIAI ÁRVÁK

Az Al Shabaab nevű iszlám szélsőséges csoport kegyetlen fellépése miatt egyre több gyermek marad árván Szomáliában, miután szüleiket a terroristák legyilkolták."Az egyedül maradt gyermekek éhesek, elhagyatottak és félnek." - nyilatkozta egy szomáliai keresztény gyülekezet pásztora. A gyülekezet vezetője három évvel ezelőtt érkezett Szomália fővárosába, Mogadishuba, ahol létrehozott az árvák részére egy ápolóközpontot. Mivel a legtöbb árva keresztény szülők gyermeke volt, akiket hitük miatt gyilkoltak meg, így különösen fontosnak érezte, hogy segítsen nekik.

"Az Al Shabaab mostmár nemcsak a felnőtteket gyilkolja, hanem a keresztény gyermekekre is vadászik, így áthelyeztük a gondozó központot egy biztonságosabb helyre."- mondta a pásztor.

"A gyerekek gyengék és alultápláltak, de csodás látni Isten gondoskodását, és fantasztikus megtapasztalni, ahogy Isten kinyújtja kezét ezeknek a pici gyermekek megsegítésére." - mondta a lelkész.

"A gyermekek kevés támogatást kapnak a szomáliai elszegényedett keresztény közösségétől, míg a szükségleteik egyre nőnek, de mindezek ellenére minden pillanatban érezzük az Úr gondoskodását. Igyekszünk az árváknak új otthont találni keresztény testvéreinknél, akik – ha lehetőségük engedi – nagy szeretettel fogadják be őket." - mondta.

Szomáliai, keresztény árvák egy csoportja.

"Mindenkit arra buzdítunk, hogy imádkozzon a szomáliai keresztények jövőjéért. Ezek az árva gyermekek részesei a szomáliai keresztény egyház jelenének és jövőjének. Egy nap ők fogják hirdetni az Úr kegyelmét, szeretetét és gondoskodását itt Szomáliában. Imádkozzunk értük!"

A hitehagyásért halálbüntetés jár az iszlám törvények szerint, melynek végrehajtását önhatalmúlag az Al Shabaab és az Al-Kaida szervezetek vállalják magukra. A szomáliai törvények és a társadalmi hagyomány kifejezetten nem tiltja meg a muzulmánok más hitre való áttérését, de a szélsőséges csoportok számára továbbra is elfogadhatatlan a hitük elhagyása.

Szomália kormánya állítólagosan biztosítja a lakosai számára a szabad vallásgyakorlást, de tiltja az Iszlámon kívüli bármely vallás terjesztését, így az iszlám jelenleg az államvallás. Minden törvénynek meg kell felelnie az iszlám törvényeknek.

Az Al Shabaab az Al-Kaida szövetségese, amely rengeteg keresztény családot irtott már ki. A támadók férfiakat, nőket, gyermekeket egyaránt ölnek. Szomália a harmadik legveszélyesebb ország a keresztények számára, így imádkozzunk az ott élőkért. Vegyük ezt komolyan és támogassuk őket imáinkkal!


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Börtön járt hite megosztásáért

Keresztény népirtás bontakozik ki Afrikában

20 iráni veszélyes keresztsége


Szólj hozzá!