ÜLDÖZÖTT SZOMÁLIAI ÁRVÁK

Az Al Shabaab nevű iszlám szélsőséges csoport kegyetlen fellépése miatt egyre több gyermek marad árván Szomáliában, miután szüleiket a terroristák legyilkolták.



"Az egyedül maradt gyermekek éhesek, elhagyatottak és félnek." - nyilatkozta egy szomáliai keresztény gyülekezet pásztora. A gyülekezet vezetője három évvel ezelőtt érkezett Szomália fővárosába, Mogadishuba, ahol létrehozott az árvák részére egy ápolóközpontot. Mivel a legtöbb árva keresztény szülők gyermeke volt, akiket hitük miatt gyilkoltak meg, így különösen fontosnak érezte, hogy segítsen nekik.

"Az Al Shabaab mostmár nemcsak a felnőtteket gyilkolja, hanem a keresztény gyermekekre is vadászik, így áthelyeztük a gondozó központot egy biztonságosabb helyre."- mondta a pásztor.

"A gyerekek gyengék és alultápláltak, de csodás látni Isten gondoskodását, és fantasztikus megtapasztalni, ahogy Isten kinyújtja kezét ezeknek a pici gyermekek megsegítésére." - mondta a lelkész.

"A gyermekek kevés támogatást kapnak a szomáliai elszegényedett keresztény közösségétől, míg a szükségleteik egyre nőnek, de mindezek ellenére minden pillanatban érezzük az Úr gondoskodását. Igyekszünk az árváknak új otthont találni keresztény testvéreinknél, akik – ha lehetőségük engedi – nagy szeretettel fogadják be őket." - mondta.

Szomáliai, keresztény árvák egy csoportja


"Mindenkit arra buzdítunk, hogy imádkozzon a szomáliai keresztények jövőjéért. Ezek az árva gyermekek részesei a szomáliai keresztény egyház jelenének és jövőjének. Egy nap ők fogják hirdetni az Úr kegyelmét, szeretetét és gondoskodását itt Szomáliában. Imádkozzunk értük!"

A hitehagyásért halálbüntetés jár az iszlám törvények szerint, melynek végrehajtását önhatalmúlag az Al Shabaab és az Al-Kaida szervezetek vállalják magukra. A szomáliai törvények és a társadalmi hagyomány kifejezetten nem tiltja meg a muzulmánok más hitre való áttérését, de a szélsőséges csoportok számára továbbra is elfogadhatatlan a hitük elhagyása.

Szomália kormánya állítólagosan biztosítja a lakosai számára a szabad vallásgyakorlást, de tiltja az Iszlámon kívüli bármely vallás terjesztését, így az iszlám jelenleg az államvallás. Minden törvénynek meg kell felelnie az iszlám törvényeknek.

Az Al Shabaab az Al-Kaida szövetségese, amely rengeteg keresztény családot irtott már ki. A támadók férfiakat, nőket, gyermekeket egyaránt ölnek. Szomália a harmadik legveszélyesebb ország a keresztények számára, így imádkozzunk az ott élőkért. Vegyük ezt komolyan és támogassuk őket imáinkkal!