"A KERESZTÉNYSÉG EGY GONOSZ KULTUSZ!"

A kínai kormány továbbra is határozottan lép fel a kereszténység terjedése ellen. Ezúttal a fiatalokat akarja mindenáron elrettenteni a keresztény hittől. A tavalyi év során, vallási témában hozott intézkedések keretében az iskolás gyermekeket arra ösztönzik, hogy jelentsék mihamarabb minden olyan családtagjukat, aki keresztény hitet vall.A Bitter Winter kínai keresztényeket segítő szervezet megfigyelései szerint az új intézkedés komoly szakadást váltott ki a családokon belül, mivel a gyermekeket arra ösztönzik, hogy kérdéseket tegyenek fel szeretteiknek hitükről, majd elárulják őket. A fiatalok többségében tisztában vannak azzal, hogy ha családtagjaikat jelentik, az letartóztatást és büntetőeljárást eredményezhet, de a következmények súlyát – életkoruknál fogva – ritkán gondolják végig.

"A tanárom azt mondta, hogy a kereszténység gonosz kultusz!" - magyarázta egy kisfiú az édesanyjának. "Ha keresztényként hiszel, akkor el kell hagynod az otthonunkat, és nem vigyázhatsz rám többet. Neked is meg kell tisztulnod a tűzben!", - folytatta a kisfiú.

Miután az anyuka felfedezett a fia hátizsákjában egy a kereszténységet határozottan tagadó és elutasító tankönyvet, az anyukának nem volt más választása, mint otthonukban eltenni a keresztény könyveket, hogy segítse fiát a szorongás oldásában és zavarodottságának kezelésében. De nem segített. A dolgok egyre rosszabbra fordultak.

Egy hónappal később, amikor a fiú véletlenül egy vallási szórólapot talált az anyja táskájában, mérgesen elővett egy gyümölcshámozó kést, és átlyukasztgatta a papirost. Az összeszurkált papírt lengetve fenyegette anyját, hogy adja fel hitét, mert "a kereszténység gonosz kultusz", és az asszonynak "nem szabad hinni benne". Az anya megrémült fia viselkedésén.

Az iskolákban a diákokat arra buzdítják, hogy "felügyeljék" szüleiket.

"Az iskola megkezdése előtt meséltem a gyermekemnek Isten alkotásairól, és ő hitt benne! De mióta az iskolában tanítják, olyan, mint egy másik ember. Az ateista Kínában ezeket a tiszta és ártatlan gyermekeket Isten gyűlöletére tanítják!"

A gyermekek szüleik és vallásuk ellen fordulnak.

"Ha édesanyád templomba jár, és hisz Istenben, már nem akarja többé, hogy a gyermeke legyél." Ezt hangoztatja az igazgató egy Henan tartományi iskolában. Egy másik iskola propagandavideót mutatott be, amelyben Jézus követőit nagy, ijesztő szörnyekként ábrázolták. A videó befejezése után egy tanár figyelmeztette a diákokat, hogy a keresztény rokonok "rontást és átkot hozhatnak" a fiatalokra.

Az egyik szülő elmondta, hogy ezek után a fia aktívan ellenzi otthon a vallásos könyvek elolvasását. Egy másik kisfiú megrémült, hogy az anyját a rendőrség fogja elvinni. Más iskolákban a diákokat arra buzdítják, hogy "felügyeljék" szüleiket annak biztosítása érdekében, hogy ne vegyenek részt semmilyen vallási tevékenységben.

"Ez az egész sajnos holtponthoz vezet!" - mondta egy fiatal gyermek édesapja keresztény hitéről. "Ha összejöveteleken veszünk részt, letartóztatnak." Imádkozzunk továbbra is a kínai keresztényekért!

Forrás: faithwire.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kína betiltotta a Tízparancsolat egyik parancsolatát

A CBN riportere az ukrán gyülekezetben

Asia Bibi elengedése


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!