USZÍTÁSSAL VÁDOLJÁK A KRISZTUS NEVÉT HASZNÁLÓKAT KÍNÁBAN

Kína egy március 1-jén hatályba lépett jogszabályban megtiltotta a "Krisztus" és más vallási szavak használatát a közösségi média alkalmazásaiban. Az új rendelkezés szerint külön politikai engedély és egy speciális képzés birtokában lehet csak keresztény és vallási tartalmakat megjeleníteni az interneten.A Kína megsegítéséért nevű egyesület arról számolt be, hogy a Kínai Kommunista Párt új törvénye – az 'Intézkedések a vallási tartalmak interneten történő közzététele kapcsán' - megtiltja, hogy a magánszemélyek és szervezetek vallási tartalmú bejegyzéseket tegyenek közzé az interneten, kivéve, ha engedélyt kaptak az adott tartományi kormányhivataltól.

Egy kínai gyülekezet, a Korai Esők Gyülekezet már a kezdetekkor megtapasztalta az új törvény messzemenő hatását. Egy gyülekezeti tag az üzenetküldő alkalmazáson keresztül megpróbálta hozzáférhetővé tenni nyolc könyv címét egy olvasócsoport tagjai számára, és arra kérte őket, hogy szavazzanak a kedvencükre. A könyvek között volt Cornelius Van Til A hit védelme, T. S. Eliottól a Hagyomány és egyéni tehetség és Kempis Tamás Krisztus követése című könyvek.

Az alkalmazás azonnal elutasította a bejegyzést, mondván, hogy a 'Krisztus' szó nem megengedett. "A 'Krisztus' szó, amelyet Ön megpróbál közzétenni, sérti az internetes információs szolgáltatások szabályozását, mely a következő kategóriákhoz tartozó tartalom közzétételét tiltja: pornográfia, szerencsejáték, kábítószerrel való visszaélés, túlzott marketing, uszítás."

Kína megtiltotta a "Krisztus" és más vallási szavak használatát a közösségi média alkalmazásaiban


A problémát csak a bejegyzés szerkesztésével lehetett megoldani, amit a gyülekezeti tag meg is tett. "Sajnos a csoport adminisztrátorának le kellett cserélnie a 'Krisztus' szót, hogy átmenjen a cenzúrán." - mondta a Kínaiak megsegítéséért Egyesület egy tagja.

A kormányhivatali felügyeleti csoport azt is megjegyezte, hogy az új törvény értelmében a vallási tartalmú bejegyzéseket közzétenni kívánó magánszemélyeknek és szervezeteknek állami képzésen kell részt venniük, és meg kell szerezniük a vonatkozó engedélyt, hogy vallási információkat tegyenek közzé az interneten. A tartalomnak azonban még ekkor is meg kell felelnie a Kínai Kommunista Párt vallással és kormányzással kapcsolatos meggyőződése alapján hozott jogszabálynak.

"Bárki, aki az interneten tesz közzé bármit azzal a céllal, hogy vallási tartalommal uszítsa a felhasználókat az államhatalom ellen vagy kifogásolja a Kínai Kommunista Párt vezetését vagy akadályozza a kormány rendszerét vagy rontsa a nemzeti újraegyesítési programot vagy a különböző etnikai csoportok egységét sértse és a társadalmi stabilitást veszélyeztesse, büntetni kell!" - rögzíti a jogszabály.


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Kína egy március 1-jén hatályba lépett jogszabályban megtiltotta a "Krisztus" és más vallási szavak...

Közzétette: Nicelife2022. június 1., szerda