Anne Frank naplójában egy zsidó fiatal lány bujkálásának történetét követhetjük végig, a náci megszállás alatt. Sorai a mai napig az antiszemitizmus, a rasszizmus, a fanatizmus és az intolerancia pusztító hulláma elleni harcra hívják fel a figyelmet.

Mielőtt elterjedt volna az Államokban, az újfajta koronavírus országosan első halálos kitörése egy külvárosi idősek otthonában..

 

 

Egy 100 éves Tennessee-beli gyülekezeti tag, aki már 60 alkalommal olvasta el a Bibliát, nemrég belevágott a 61. Szentírás-utazásába, mert ahogy elmondta: "Isten minden alkalommal valami.."

Egy jószívű tanár örökbe fogadta diákját, miután rákban meghalt a fiú édesanyja. A hihetetlen történet 4 évvel ezelőtt kezdődött..

Nem számít a bőröd színe, mindannyian egyek vagyunk: egy texas-i afro-amerikai gyülekezet nem afro-amerikai lelkipásztort alkalmaz.

A floridai rendőri megbízottért imádkozó fiatalember fotója terjed a neten az Egyesült Államokban. A fotó, melyet a rendőr felesége tett közzé a Facebook-on, egy fiatalt ábrázol..

A 104. születésnapját ünneplő holokauszt túlélő életének egyik legnagyobb álma vált valóra, amikor óriási családjának kíséretében ellátogathatott a Siratófalhoz.

Jónéhány akadályt legyőzve, több mint 28 évvel ezelőtt házasodott össze az első olyan pár, amelynek mindkettő tagja Down-szindrómás.. xyz

Tiszaburán a roma misszió úgy indult el, hogy egy adventista orvos több mint 10 éve odaköltözött. Dr. Horváth Balázs nem csak, mint házi orvos tevékenykedik, hanem aktívan missziózik.

Egy Nigériából az Egyesült Államokba bevándorló fiatal hajléktalan fiú, az egyik legvalószínűtlenebb hobbi; a sakk által tört ki a szegénységből.

Senki sem gondolta volna, hogy egy Iránban élő muszlim nő, aki a férje által elkövetett bántalmazásokat próbálta valahogy túlélni, hogy egy nap két gyülekezet vezetője..

40 embert vezetett Krisztushoz az ISIS által fogva tartott és megkínzott keresztény misszionárius.

A Remorseful-i pincérnő 1000 dollárt küldött, bocsánatot kérve 20 évvel ezelőtti lopásáért.

A 7 éves kislány, aki elvesztette otthonát a kaliforniai tűzvészben játékgyűjtést tart a rászoruló gyerekeknek.

Saját borbélyüzlettel ajándékozta meg egy ismeretlen azt a férfit, aki, 1000 fedélnélkülinek vágta le a haját az elmúlt egy évben, miután hallotta..

Már több mint egy évtizede, Szabó Ádám NASA tudós egy 1,6 milliárd dolláros Parker Solar Probe küldetésben dolgozik.

Egy önzetlen utas a vonaton odaadja a saját cipőjét egy idősebb hajléktalannak a fagyos chicago-i téli időjárásban.

A 3 évvel ezelőtt meggyilkolt misszionárius családja folytatja szolgálatát Afrikában; akik már 1000 gyermeken segítettek.

A 11 éves géniusz be akarja bizonyítani, hogy Stephen Hawking tévedett, márpedig: "Isten valóban létezik".

Isteni gondviselés járőrszolgálatban: Egy rendőr örökbefogadja egy hajléktalan, drogfüggő kisbabáját.

A 102 éves holokauszt túlélő úgy tudta, hogy az egész családját megölték a második világháború alatt, mindaddig, míg nem találkozott 102 évesen..

Lazio, Olaszország, 2017 augusztus 25. A 17 éves down-szindrómás fiú egy hőssé vált, miután megmentett egy kislányt..

John Mackay, a 23 éves skót katona 1944-ben Auschwitzből mentette ki az akkor 20 éves, magyar származású Edith..

A francia rendőr a franciaországi terrortámadásban feláldozta magát azzal, hogy egy női tússzal önkéntesen helyet cserélt.

A világ legidősebb hölgye a keresztény hitre úgy hivatkozik, mint a hosszú élet titkára.

Egy cápa támadás a Bahamákon egy három gyermekes anyuka karját követelte, aki épp a férjével könnyűbúvárkodott..

Juan Mata, a Manchester United futballistája fizetésének az egy százalékát jótékony célra fordítja. Célja, hogy a világ szegényebb régióiban gyerekeket támogasson.

Mai hajlott lábfejjel született, így már két évesen sem tudott lábra állni. A szülők kétségbeesésükben a lányuk állapota miatt elfogadták egy keresztény lelkész imáját.

Egy 86 éves ember életen át tartó újrahasznosító munkája 400 000 dollár adományt hozott össze egy gyermekotthon számára.

Végtagok nélkül született kislányt fogadott örökbe egy család. Ahogy mondták: "Csak az számított, hogy szerethetjük".

Lábak nélkül született, de ez számára csak részlet kérdés volt. Örökbe fogadták, később kiderült, hogy olimpiai bajnok a testvére..

Bizonytalan és céltalan volt, amikor Iránból érkezve, muszlimként az Egyesült Királyságban telepedett le. 8 év elteltével szolgál.

Gyerekként megvan bennünk az az ártatlanság, amit később részben elveszítünk. Csodálatos lenne, ha valamennyit visszakaphatnánk belőle.

Posztumusz kitüntetést adtak annak az amerikai tisztnek, aki 200 zsidó katonát mentett meg a nácik elől – és ezt egy léleknek se árulta el.

A lengyel Piotr Małachowski ezüstérmes lett diszkoszvetésben, de az újabb olimpiai érmét elárverezi, hogy egy beteg fiún segítsen.


Megdöbbentő amikor a materiális világ kutatói biológiai dolgok mellett, Istenről kezdenek el beszélni.

Meghatározó, mélyen megindító történet az övé. Az előkelő arisztokrata családból származó német ifjú az elsők között emel szót Hitler és a nácizmus ellen.

Lopez Lomong megdöbbentő története. Rendkívül mélyről jött, majd felnőve olimpiai érmeket nyert. És nem feledte el, honnan jött..

Angela Zatopex keresztényként elhatározta: egyetlen férfié lehet legféltettebb kincse.

Claire édesanyja méhében még ikertestvérével volt, ma pedig nélküle a hangja és arca a meg nem születetteknek.

Jót tenni valakivel, felemelni az elesetteket nem korfüggő tulajdonság. Az igazi hősök itt élnek köztünk a mindennapokban.

Különlegesen erős és megható kapcsolat van a két kisfiú között. Ha Lucas meglátja a bátyját, az arca mindig felragyog.

Az egykori tengerészgyalogos férjnek mindkét lábát amputálták; a felvételen a párja nyakába kapaszkodik, a nő pedig a hátán cipeli.

Patch Adams ismertté vált a gyógyításhoz és az életehez való sajátos hozzállásáról.

A férfi az utolsó pillanatban lemondott a saját gyógyulásáról, és egy fogyatékos kisfiúnak utalta át az évek alatt..

 

 


# Példaképek # Archívum