A 90 ÉVES NŐ, AKI MEGGYÓGYULT A COVID-19 FERTŐZÉSBŐL

Mielőtt elterjedt volna az Egyesült Államokban, az újfajta koronavírus országosan első halálos kitörése egy külvárosi idősek otthonában, a washingtoni Kirklandben található Élet-ápolás Központban (Life Care Center) kezdődött, 2020. február 28-án.

Az otthon sok lakója áldozatául esett a vírusnak, azonban egy 90 éves hölgy, mint hitvallásának egy részét, megosztja gyógyulásának történetét.

Geneva Wood egész télen át, minden napját az Élet-ápolás Központban (Life Care Center) töltötte, ahol éppen a stroke után lábadozott. Csak néhány napnyira volt attól, hogy hazatérhessen, amikor az otthont lezárták a COVID-19 vírus kitörése miatt. A dolgok akkor fordultak rosszra, amikor 3 nappal később Wood a tüdőláz tüneteit tapasztalta magán.

"Nem tudtam, hogy elkaptam a vírust, amíg el nem kaptam. Nem voltak előtte tüneteim", mesélte Wood a CBN News-nak.

A KIRO7 számolt be arról, amikor a nő állapota életveszélyesre fordult. Az orvosok már a családját is felkészítették, és behívták őket a kórházba, hogy elbúcsúzzanak tőle. Wood lánya, Cami Neidigh idézi fel azt, hogy anyukája kezét kinyújtva a családtagok felé egy üvegablakon keresztül kommunikálhatott, de a kórházi dolgozók engedélyezték Neidigh-nek, "hogy még utoljára megölelhesse anyukáját". Mindeközben teljes védőruhát viselt, írta a KIRO7.

"Tudtam, hogy békével megyek el, és azt akartam, hogy tudják: szerettem és kedveltem őket", mesélte könnyek között Wood.

Egy 90 éves hölgy, mint hitvallásának egy részét, megosztja gyógyulásának történetét.

De aztán a nő fokozatos javulást tapasztalt és tulajdonképpen meggyógyult a vírusfertőzésből, melyet

kizárólag Isten csodájának tulajdonít.

"Ha nem az Istenbe vetett hitem miatt lett volna, és a családom és az ő imáik miatt, és az ő családjaik miatt és a gyülekezet miatt ...a hit és az imádság gyógyított meg", magyarázta az idős hölgy.

Annak ellenére, hogy többnyire elkülönítve feküdt a halál közeli állapotban, Wood tudatában volt Isten jelenlétének, biztosítva őt a vigasztalásról fájdalmai közepette.

"Éreztem Isten jelenlétét. Kezei a testemen voltak és érezhettem jelenlétét, felkelhettem volna, láthattam volna az arcát és visszaaludtam volna. Az éjszaka során, amikor felkeltem, nem láttam az arcát, de éreztem kezei nyomát és tudtam, hogy velem volt és túléltem az éjszakát", emlékszik vissza a idős hölgy. "Hacsak nem érzed Isten jelenlétét és kezeit a testeden, addig ez valami egészen más. Ha ez nem érte lett volna, nem tudtam volna végigcsinálni. És nem voltam egyedül, mert Ő végig velem volt", folytatta.

Ezenkívül az idős hölgy egy "különleges orvost" említ, aki áldás volt számára a Bibliája által, amint mindennap elolvasta szeretett igeszakaszait. "Először csak azt mondtam, legyen a 23. zsoltár, de ő minden nap olvasott nekem", mondta.

Az idős hölgy gyógyulását a családja "csodának" tekinti, miután a vírusfertőzésből gyógyultan hazatérhetett, tizenkilenc kórházban töltött nap után.

Mindenkinek, aki a COVID-19 vírussal küzd Woods megosztja tanácsát. "Ne add fel a reményt. Isten mindig melletted van, vesd belé a hitedet, támaszkodj rá és add neki az életed. És akkor végig tudod csinálni, de ne add fel a reményt és a küzdelmet."

600 iránit Jézushoz vezetett

Roddie Edmonds, a hős

Cápa tépte a karját, mégis hálás Istennek