A 104 ÉVES HOLOKAUSZT TÚLÉLŐ

A 104. születésnapját ünneplő holokauszt túlélő életének egyik legnagyobb álma vált valóra, amikor óriási családjának kíséretében ellátogathatott a Siratófalhoz.

Shoshana Ovitzot, akit 74 évvel ezelőtt hurcoltak el az auschwitz-i koncentrációs táborba, 400 leszármazottja körében örökítettek meg egy képen, melyen láthatók gyermekei, unokái és dédunokái is.

"30 évesen érkezett meg Shoshana a haláltáborba, mely szörnyű pillanatot soha nem fogja elfelejteni. Ekkor szakították el édesanyjától, akit Josef Mengele utasítására elhurcoltak, hogy végzetes orvosi kísérleteket végezzenek rajta más zsidó foglyokkal együtt. Ekkor látta utoljára édesanyját."- mesélte az egyik unoka.

A megdöbbentően bátor és mindig nyugodt nőnek sikerült túlélnie a tábort,
amely több mint egymillió zsidó halálát okozta.

A 104. születésnapját ünneplő holokauszt túlélő életének egyik legnagyobb álma vált valóra.

"A háború után találkozott Dov nagypapával, aki feleségét és négy lányát vesztette el a táborban. Összeházasodtak és Haifába költöztek."- mesélte Ovitz unokája, Meir Rosenstein. "Varrónőként dolgozott, és segített vezetni a boltot, ahol csirkehúst árultak. Nagymama 104. születésnapja alkalmából egyetlen ajándékot kért: minden leszármazottjával együtt látogassanak el a Siratófalhoz."

Panini Friedman, Ovitz egyik unokája beismerte, hogy nem volt egyszerű egy ilyen hatalmas esemény megszervezése. "Közel 400 leszármazottja van a nagymamának és ez még mindig nem a széles körben meghívott család. Mintegy tíz százalékunk hiányzott.",- tette hozzá Panini.

Friedman szerint az összejövetel csodálatos bizonyítéka volt az egykori náci uralom feletti győzelemnek. "Mindenkinek könny volt a szemében." - mondta. "Csodálatos, érzelmekkel teli esemény volt."

100 évesen hatvanszor olvasta el a Bibliát

Lemondott a járásról egy kisfiú kedvéért

Megmentette auschwitzből, aki hozzáment