100 ÉVESEN HATVANSZOR OLVASTA EL A BIBLIÁT

Egy 100 éves Tennessee-beli gyülekezeti tag, aki már 60 alkalommal olvasta el a Bibliát, nemrég belevágott a 61. Szentírás-utazásába, mert ahogy elmondta: "Isten minden alkalommal valami újat mutat nekem."

A hölgy, akit a Tennessee-beli Spring Hillben található Station Hill-i Gyülekezet közösségének tagjai "Helen kisasszonyként" ismernek, elkezdte 61. alkalommal is elolvasni a Bibliát, miután elfogadta Jay Strother lelkész felhívását. Ő buzdította a gyülekezeti tagokat, hogy olvassák el a Bibliát 1 év alatt.

A Baptist & Reflector beszámolt az ösztönző történetről. A Bilbia-olvasó terv Strother tiszteles "Az egységes gyülekezet az Ige egységében" kihívásának része. "Már 60 alkalommal elolvastam a Bibliát és akár 61. alkalommal is megteszem", mondta Helen kisasszony Strother tiszteletesnek.

Az Egyesült Államok éppen akkor lépett be a II. világháborúba, amikor először elolvasta a Bibliát. Annak az évnek a felhívása az "Olvasd el a Bibliát '42-ben" volt. Helen kisasszony még mindig személyesen részt vesz a vasárnap reggeli 8 órás istentiszteleten, írta a Baptist & Reflector internetes oldal.

Helen kisasszony: "Isten minden alkalommal valami újat mutat nekem".

Strother tiszteletes megkérdezte tőle: "Helen kisasszony, miért csinálod még mindig?" Ő azt válaszolta, "Isten minden alkalommal valami újat mutat nekem. Úgy gondolnád, hogy már hallottam ezeket a történeteket. De minden alkalommal, amikor olvasom, vagy hallom a történeteket, valami újat értek meg", mesélte Strother tiszteletes a Baptist & Reflector-nak.

Helen kisasszony Szentírás-olvasás iránti elköteleződése meggyőzhet és ösztönözhet más keresztényeket is a Biblia-olvasásra.

"Az egész Bibliát elolvashatod hangoskönyvként 72 óra alatt" mondta Strother tiszteletes. "Tehát csak egy kicsit több idő alatt, mint amennyit az emberek általában TV-nézéssel töltenek - az átlag amerikaiak két hét alatt -, elolvashatod a Bibliát. Tehát nem arról van szó, hogy nincs rá időnk, inkább nem szánunk rá időt."

Több mint 550 tag jelentkezett a felhívásra, miután Helen kisasszony elszánta magát, hogy újra elolvassa a Bibliát, mesélte Strother tiszteletes a Baptist & Reflector-nak. "Nagyon szeretem, amikor tiszteletreméltó idősebb tagjaink példaértékű tetteikkel utat mutatnak nekünk", mondta a tiszteletes.

Helen kisasszony 2020. márciusában töltötte be a 100. életévét.

Nem születünk rasszistának

Anne Frank ma lenne 91 éves

Triatlon a beteg kisöcsémmel