Ajánló

Richard király

Egy tradicionális életrajzi alkotásról van szó, mely a két teniszcsillag, Venus és Serena Williams apját, Richard Williamst állítja a középpontba. Richard nem könnyű ember. Sokszor arrogáns, bosszantóan önfejű és kifejezetten szeret másokkal konfrontálódni.

A sértés

A sértés az első libanoni film, amelyet Oscarra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát..

Az utolsó ember

A másfél órás dráma egy magyar holokauszt túlélő meghökkentő kálváriájáról szól. A főszerepet a 83 éves Mario Adorf alakítja, ő a német színjátszás veteránja, és talán élete legjobb alakítását nyújtja.

Apaság

Ebben a szívmelengető, vicces és érzelmes igaz történetben Kevin Hart egy özvegy férfit alakít, aki belevág a világ legnehezebb munkájába: az apaságba.

A főoldalról

Ismert személy
Dwayne Johnson hálája keresztény barátja felé

Brunó végig támogatta Dwayne-t fiatal korában, amit a színész szeretett volna megköszönni neki; így egy terepjárót vett Brunónak, hogy megköszönje mindazt, amit érte tett."


Lelki egyensúly
Isten üzenete a túlterhelt nőknek

Ez az, ami a jelenlegi mindennapjaimat jellemzi: zaklatott, sietős és elnehezült. Küzdelmesen, igyekezve, mégis nehézkesen toporgok egy helyben..


Kortárs
Isten nem halott 4

Dave tiszteletes ezúttal a keresztény hátterű otthoni oktatás védelmére kel, miután egy ellenőrzés során hiányosságokat találnak náluk.

Még valamikor 2014 táján történt, hogy a Mexikóban található Cabo San Lucas nevű városka árvaháza, a Casa Hogar néhány lakója mindenféle előzetes tapasztalat nélkül megnyerte a világ legnagyobb horgászversenyét.

Miután városba érkezése után egy nap után elbocsátották Libbyt, a lánynak gyorsan új munka után kell néznie, hogy ne kelljen azonnal hazautaznia. Kétségbeesetten elvállal minden lehetőséget, ami útjába kerül..

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De amikor már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet, találnak néhány kiaknázatlan lángelmét..

William Wilberforce brit parlamenti képviselő életét dolgozza föl a film. Egészen pontosan azt a 25 évet felölelő időszakot, amikor Wilberforce állhatatosan küzdött azért, hogy hazája szüntesse be a rabszolga-kereskedelmet.

A II. világháború idején, Colorado kormányzójának lánya, Livy Dale teherbe esik, de szerelme, aki katona, otthagyja. A szigorú és puritán édesapa belekényszeríti egy házasságba.

Egy 16 éves játékos álma, hogy az NFL-ben játszon, azonban ez az meghiúsul, amikor tévesen börtönbüntetésre ítélik. Szabadulása után keményen küzd azért, hogy az igazságszolgáltatás tisztázza nevét.

A film az Iowa City West High School röplabdacsapatának igaz történetén alapszik, miután a csapat szíve és vezetője, Caroline Found 2011-ben hirtelen meghalt.

Jerzy Popieluszko, az 1984-ben, a kommunizmus idején Lengyelországban vértanúságot szenvedett pap élete példaként állhat minden ember előtt. A fiatalon mártírhalált halt lengyel pap életét..

Raphael és Olivia első találkozása a gimiben szerelem volt első látásra. 10 év boldog házasság és sikeres írói karrier mellett Raphael élete tökéletes; legalábbis ő így gondolja.

Két földrészen és fél évszázadon átívelő, érzelmes detektívtörténet az Oscar-díjra jelölt Tim Roth és Clive Owen főszereplésével.

a 24 éves Antonia gyerek még, amikor szülei az Egyesült Államokba emigrálnak. Arról álmodik, hogy karmester lesz, de senki nem veszi komolyan az ambícióit.

tom Junod cinikus újságíró, akinek semmi kedve nincs nagyinterjút készíteni Fred Rogersszel az országszerte kedvelt tévés műsorvezetővel, aki legendássá vált kardigánjában..

1971-et írunk. Durhamban a Ku Klux Klán helyi vezetőjét sikerül rávenni, hogy tagja legyen az oktatási bizottságnak, amely az iskolákban felmerülő faji kérdésekkel foglalkozik.

adott egy jóképű amerikai autóversenyző, Denny , akivel egy kutya szemén és gondolatai szűrőjén át találkozunk először. Enzo, a szóban forgó házikedvenc, tölti be a mesélő szerepét..

liam az oltárnál hagyja cserben menyasszonyát. Hirtelen jött hírnév, és nagy siker előtt áll. Azonban 8 évvel később tudomására jut, hogy középiskolai legjobb barátját halálos baleset..

a 20 éves alma imádja nagyapját, aki évek óta nem beszél, és az állapota egyre csak romlik. A lány bármit megtenne, hogy örömet szerezzen neki. ezért Németországba utazik, hogy..

miután fia, Luke egyetemista lesz, és kirepül a családi fészekből, Kate szeretné meglepni férjét egy második nászúttal, mint aki érzi, hogy az útóbbi időkben nem minden volt tökéletes..

a "hős" szót gyakran használják a sportvilágban, de a hőstettek nem mindig a játéktéren születnek. Így volt ez a második világháborút követő években, amikor..

igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser nyugat-berlinbe látogat, ahol..

a sikeres pár komolyan foglalkozni kezd az örökbefogadás gondolatával, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele; úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz..

danny arról álmodik, hogy sikeres dalszerző legyen, de mindennapjait kénytelen pincérként végigdolgozni egy new york-i étteremben. Egy nap találkozik..

a lehetetlen valós eseményeken alapul: egy háromgyermekes család sorsát követi attól a pillanattól, hogy a szökőár elragadta őket egymástól.

az igaz történeten alapuló filmben egy keresztény család befogad egy gyakorlatilag árva fiút, aki különös egyéniség. Nem más lesz Ő, mint az amerikai futball egyik..

a tiszta lelkületű és vidám természetű, mindenkivel közvetlen Fülöp atyát már életében szentként tisztelték.

texasban, egy Canaan nevű településen él két fiú: az egyik kemény farmergyerek, a másik feketebőrű és a könyveket bújja.

auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. a kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon.

ron Clark nyugodt életet él, miközben egy kisvárosban dolgozik tanárként. Clark azonban ennél nagyobb kihívásokra vágyik, ezért úgy dönt, tanári munkáját..

a nyári táborról szőtt álmok szertefoszlottak! A tizennégy éves Mika megbukott az iskolában, így szülei azzal büntetik, hogy a nyarat szigorú..

a történet az apartheid idején játszódik Dél-Afrikában. Egy esős délutánon Hally, a tizenhét éves fiú úgy dönt, hogy édesanyja két fekete szolgája..

300 év után véget ér az angolok uralma Indiában. 1947-ben Lord Mountbatten beköltözik a Delhiben lévő alkirály házába, az indiai Brit Főkormányzók Otthonába.

1946-ban, a háború utáni nehéz időszakban a kitűnővel, frissen végzett tanár Alberto Manzi csak a fiatalkorúak börtönében kap állást.

az oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis "Louie" Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen..

1943-44-ben a berlini katonai börtön 92-es cellájának lakója nem egy hétköznapi fegyenc volt, a 37 éves teológus, egyetemi tanár, pap, Dietrich Bonhoeffer.

1947-ben Seretse Khama, Botswana királya találkozik Ruth Williamsszel, az egyszerű londoni irodai dolgozóval. bár a bőrük színe különböző..

a film egy afro-amerikai férfi és egy holland nő szerelméről és a túlélésért folytatott küzdelmükről szól a nácik által elfoglalt Hollandiában.

az öt éves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától..

a film két nagyon különböző nő történetét meséli el, akik mindketten a malária miatt vesztették el fiaikat.

1957-ben egy csapat ágrólszakadt mexikói gyerek azzal döbbentette meg a világot, hogy sorban 13 baseballmeccset nyert meg az amerikai ifjúsági bajnokságban..

igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban. xyz

phiona kilencéves, írástudatlan ugandai kislány. Egy nap találkozik Robert Katende misszionáriussal, aki megtanítja sakkozni. igaz történet.

miller Mark élete tökéletesnek tűnik. Eemek állása, hatalmas háza, és gyönyörű felesége van. Azonban egyik pillanatról a másikra történik valami..

hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája?

egy sikeres new york-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete..

tommaso az elismert római szívsebész magabiztos és sikeres ember. Egy nap váratlan fordulat történik: a fia bejelenti a családnak, hogy félbehagyja az orvosi egyetemet..

jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket.

2009 telén egy kiváló pilóta, Chesley Sullenberger meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le.

egy film az atlétika csillagáról, Jesse Oowensről, aki az 1936-os berlini nyári olimpiai játékokon szerzett négy aranyérmével beírta magát..

a hírnév súlyától menekülve Jordan Jaye 'megszökik' a turnébuszból, és megismerkedik egy fiatal, kisvárosi lánnyal, aki nagy álmokat dédelget.

1952. február 18-án óriási vihar csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó..

matthew és Marilla elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy fiút, aki majd segít nekik a gazdaságban. Egy tévedés miatt azonban a fiú helyett lány érkezik..

1971-ben a virginiai Alexandria városában megkezdik a faji elkülönítés felszámolását, amelynek jegyében összevonnak két iskolát.

az egy élet afrikáért című film az afrikai dzsungel nobel-békedíjas orvosának élettörténetét mutatja be.

mikor egy chilei arany- és rézbánya beomlik, 33 bányász reked a föld alatt 69 napra. Valóban megtörtént esetet mutat be a film.

a menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr..

andrej Filipov világhírű művész volt, de miután zsidó zenész-kollégái védelmére kelt, nyilvánosan megalázták és a nép ellenségeként megfosztották..

jim White lecsúszott sportedzőnek utolsó lehetőségként egy mexikói határon fekvő kisváros, Mcfarland nyújthat munkát.

a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben.

két szerelem. két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben.

miközben Jim sporteredményekre vezeti az addig céltalanul tengő-lengő fiatalokat, erkölcsi tartást is megkövetel tőlük.

szudáni menekülteknek lehetőségük adódik áttelepülni Amerikába, a missouri állambeli Kansas City-be.

helen Keller halmozottan sérült kislány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól.

egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kistervvel állnak elő..

ben hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál.. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják..

a louisianai apáca, Helen Prejean levelet kap egy halálra ítélt bűnözőtől, aki megkéri, hogy legyen a lelki tanácsadója.

a lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát.

robert a kisváros bolondja, akit mindenki csak rádiónak szólít. Fogyatékossága ellenére megcsinálja a lehetetlent.

a nyárutó főhőse a 13 éves Henry Wheeler, aki azon igyekszik, hogy a ház ura legyen, és gondját viselje zárkózott anyjának.

a nobel-békedíjas Nelson Mandela egész életében a demokráciáért és az egyenlőségért harcolt.

a megrázó igaz történet középpontjában egy olyan ember bátorsága áll, aki szembe mert szállni az 1994-es ruandai összecsapás barbár kegyetlenségével.

tiffany Rubbin igaz történetét dolgozza fel a film: volt férje elrabolja 7 éves fiúkat. Az édesanya dél-koreába utazik, hogy megtalálja és hazavigye egyetlen fiát.

a 11 éves Will Brennan a világ egyik legnagyobb Liverpool drukkere. A dél-angliai fiúiskolában a sport iránti szeretete az egyetlen, amibe kapaszkodhat.

a valós eseményeken alapuló történet egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a II. világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból.

marty minden álma az volt, hogy férjével új élete kezdjen Amerika határvidékén. Az asszony azonban váratlanul megözvegyül..

a tizennyolc éves, gettóból származó indiai Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől..

az elkényesztetett Jason mindent megtesz azért, hogy elnyerje az apai nagyapja által nekiszánt örökséget, miközben sokkalta többet nyer a pénznél.

furcsa történet lesz, előre szólok. lesz benne egy nagy állatkert. Lesz hajótörés, egy mentőcsónak, pár túlélő állattal. meg velem, egy fiatal indiai fiúval..

az újfasiszta érzelmű Adamot három hónap közmunkára ítéli a bíróság, amit egy kis plébánián, a jó lelkű Ivan pap kisközösségében kell letöltenie.

chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé.

a szerelmes ifjú házaspár, Paige és férje Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor egy autóbaleset miatt az ifjú ara kómába esik.

a film egy igaz történeten alapul, maga nevében beszél és kényszerít minket, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan reagálnánk mi egy hasonló helyzetben.

a hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története.

az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst.

amikor a második osztályos Bryce és Juli először találkoznak, Juli azonnal beleszeret a fiúba. Bryce nem viszonozza az érzelmeit..

benjamin Mee szeretne új életet kezdeni. Nem sok idő telt el azóta, hogy egyedül maradt kamaszfiával és kislányával.

a film 2055-ben egy pusztulásra ítélt Világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?"

az árvafiú Enoch egy gyászszertartás alkalmával összeismerkedik az élet- és természetimádó Annebellel. A két különc rövidesen egymásba is szeret...

a Segítség az 1960-as években játszódik, egy olyan tájon és korban, ahol mindennaposak a rasszizmus jegyében elkövetett merényletek.

szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

ruandába egyre nagyobb a feszültség az országban élő két törzs, a tuszik és a hutuk között.

sara és Brian élete örökre megváltozik, amikor kiderül, hogy a kétéves kislányuk leukémiás. A szülők sajátos utat választanak a reménytelen helyzetben...

mondhatnánk, hogy egy újabb giccs, rózsaszín love-story; azonban ez nem lenne igaz!

az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterrő..

sam Dawson okos, mint egy hétéves. A baj csak az, hogy elmúlt harminc és egy betegség miatt sosem fogja meghaladni egy kisgyerek szellemi színvonalát.

váratlan esemény kavarja fel egy burgundiai kisváros zárt és eseménytelen világát: csinos fiatalasszony érkezik kislányával a városkába, üzlethelységet bérel..

27 évnyi raboskodását követően kiszabadul a börtönből Nelson Mandela, s négy évre rá megválasztják elnöknek.

a különleges zenei érzékenységgel megáldott gyermek meggyőződése, hogy tehetsége révén meg fogja találni szüleit.

carl Brashear volt az a valós személy, aki az amerikai hadsereg egyik legszilárdabban fehérek uralta részlegében próbálta meg elsőként ledönteni a faji korlátokat.

bár épp egy veszekedés közepén vannak, azért az minden egyes megnyilvánulásukon érződik, hogy mennyire szeretik egymást.

ben és Katie már tizenöt éve házasok, szeretik egymást és két gyereküket is, de eljutottak arra a pontra, amikor el kell dönteniük, ki és mi fontos számukra.

landon Carter mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás.


Ajánló