Ajánló

Kiközösítés

Egy fekete lány igaz történetén alapul a film, aki két fehér búr telepestől született. Máshol talán nem okozna ez gondot, de az apartheid rendszer uralta Dél-Afrikában, a múlt század ötvenes éveiben elképesztő a helyzet.

Jessica útja

A kitartó ausztrál kamaszlány félelmeivel szembenézve követi álmát, hogy ő legyen a legfiatalabb, aki egyedül körbevitorlázza a világot. A film a Teagan Croft által alakított Jessica Watson azonos című 2010-es memoárján alapul.

A gyógyító

Egy fiatal férfi ráébred, hogy különleges képesség van a birtokában: a gyógyítás ajándéka. Megpróbálja feldolgozni azt az életet, mely mindez kínál számára. Végül egy tizenéves, rákos lány mutatja meg számára az utat.

A homok alatt

A második világháború végén a dán hadsereg különleges feladatra vezénylik a fiatal német hadifoglyokat. Arra kényszerítik őket, hogy az életük kockáztatásával hatástalanítsák és tisztítsák meg a dán határ mentén lévő aknamezőket.

A főoldalról

Mindennapok
A teniszbajnok Jézusnak adott hálát a tornagyőzelemért

"Ez hihetetlen. Főleg az után, ahogy alakultak a dolgok Európában a nyár elején. Úgy örülök! Szeretném megköszönni Uramnak és Megváltómnak, Jézus Krisztusnak"


Hit és bizalom
Hogyan tapasztaljuk meg
Isten jelenlétét?

Jézus követőinek szüksége van arra, hogy Isten jelenlétében éljenek. Többre van azonban szükségünk, mint Isten jelenlétének teológiája: jelenlétének megtapasztalása az..


Kortárs
Premier: A másik cipőjében

Belefáradva az iskolai bántalmazásba, Cassandra Evans azért imádkozik, hogy ellensége, Katie Sharp, a közösségi média királynője megtudja, milyen is egy nap az ő helyében. Imájára váratlan válasz érkezik, amikor a 'másik cipőjében' ébrednek.HIRDETÉSSam és Tommy teljesen ellentétei egymásnak. Sam, többszörösen kitüntetett katona, apja nyomdokain példás karriert futott be, míg Tommy - a család feketebáránya - épp most szabadult és csak sodródik az árral.

 

 

A megözvegyült, egyedülálló apának meglehetősen ingatag a kapcsolata kamaszlányával. Aztán egy nap előkerül egy elveszettnek hitt levél, amelyet a haldokló anya írt a gyermekének..

A legendás ökölvívó, Tadeusz "Teddy" Pietrzykowski története, aki az auschwitz-birkenaui náci német koncentrációs táborban az összes súlycsoportban elnyerte a bajnoki címet.

A csapat lelke

Marina nővért - aki nem egy hétköznapi apáca - 1994 nyarán elküldik az El Parral-ba, a bentlakásos fiúiskolába, amelyet hamarosan bezárnak. Annak ellenére, hogy a gyerekek mindenféle csínytevéssel fogadják Marinát..


Harry Haft, aki túlélte az auschwitzi koncentrációs tábor borzalmait, a háború után bokszoló lesz az Egyesült Államokban. A fogságban a túlélésért egy német tiszt kívánalmai szerint kellett élet-halál harcot vívnia fogolytársaival..

Kurt Warner igaz története, aki egy élelmiszerbolt polcfeltöltőjéből vált az NFL játékosává, Super Bowl-bajnokká és Hall of Fame-hírességgé. Inspiráló története rávilágít, hogy minden lehetséges, ha van hited, családod és elszántságod.

Thaiföldön néhány fiatal srác és edzőjük egy elárasztott barlangban rekedt. A film az ő megmentésükre irányuló küldetést követi nyomon.

Tíz elszánt terrorista köt ki Mumbai partjainál egy motorcsónakkal. Céljuk több helyszínen merénylet elkövetése a hatalmas indiai metropoliszban, amelyekkel a lehető legtöbb áldozatot akarják szedni.

Ray McElrathbey, a Clemson Egyetem elsőéves futballistájának a története, aki titokban az egyetemen nevelte fel öccsét, miután annak otthoni élete túlságosan bizonytalanná vált.

A Togo 2019-ben bemutatott amerikai filmdráma, életrajzi film. A film megtörtént eseményeken alapul, az 1925-ös Szérumfutás két alakjáról, Leonhard Seppaláról és vezérkutyájáról, Togóról szól.

Egy tradicionális életrajzi alkotásról van szó, mely a két teniszcsillag, Venus és Serena Williams apját, Richard Williamst állítja a középpontba. Richard nem könnyű ember. Sokszor arrogáns, bosszantóan önfejű..

A sértés az első libanoni film, amelyet Oscarra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi..

A számolás joga

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De amikor már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet, találnak néhány kiaknázatlan lángelmét, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni.


A másfél órás dráma egy magyar holokauszt túlélő meghökkentő kálváriájáról szól. A főszerepet a 83 éves Mario Adorf alakítja, ő a német színjátszás veteránja, és talán élete legjobb alakítását nyújtja.

Ebben a szívmelengető, vicces és érzelmes igaz történetben Kevin Hart egy özvegy férfit alakít, aki belevág a világ legnehezebb munkájába: az apaságba.

Még valamikor 2014 táján történt, hogy a Mexikóban található Cabo San Lucas nevű városka árvaháza, a Casa Hogar néhány lakója mindenféle előzetes tapasztalat nélkül megnyerte a világ legnagyobb horgászversenyét.

Miután városba érkezése után egy nap után elbocsátották Libbyt, a lánynak gyorsan új munka után kell néznie, hogy ne kelljen azonnal hazautaznia. Kétségbeesetten elvállal minden lehetőséget, ami útjába kerül..

William Wilberforce brit parlamenti képviselő életét dolgozza föl a film. Egészen pontosan azt a 25 évet felölelő időszakot, amikor Wilberforce állhatatosan küzdött azért, hogy hazája szüntesse be a rabszolga-kereskedelmet.

A II. világháború idején, Colorado kormányzójának lánya, Livy Dale teherbe esik, de szerelme, aki katona, otthagyja. A szigorú és puritán édesapa belekényszeríti egy házasságba.

A film az Iowa City West High School röplabdacsapatának igaz történetén alapszik, miután a csapat szíve és vezetője, Caroline Found 2011-ben hirtelen meghalt.

Jerzy Popieluszko, az 1984-ben, a kommunizmus idején Lengyelországban vértanúságot szenvedett pap élete példaként állhat minden ember előtt. A fiatalon mártírhalált halt lengyel pap életét..

Brian Banks

Egy 16 éves játékos álma, hogy az NFL-ben játszon, azonban ez az meghiúsul, amikor tévesen börtönbüntetésre ítélik. Szabadulása után keményen küzd azért, hogy az igazságszolgáltatás tisztázza nevét.

 


Raphael és Olivia első találkozása a gimiben szerelem volt első látásra. 10 év boldog házasság és sikeres írói karrier mellett Raphael élete tökéletes; legalábbis ő így gondolja.

Két földrészen és fél évszázadon átívelő, érzelmes detektívtörténet az Oscar-díjra jelölt Tim Roth és Clive Owen főszereplésével.

a 24 éves Antonia gyerek még, amikor szülei az Egyesült Államokba emigrálnak. Arról álmodik, hogy karmester lesz, de senki nem veszi komolyan az ambícióit.

tom Junod cinikus újságíró, akinek semmi kedve nincs nagyinterjút készíteni Fred Rogersszel az országszerte kedvelt tévés műsorvezetővel, aki legendássá vált kardigánjában..

1971-et írunk. Durhamban a Ku Klux Klán helyi vezetőjét sikerül rávenni, hogy tagja legyen az oktatási bizottságnak, amely az iskolákban felmerülő faji kérdésekkel foglalkozik.

adott egy jóképű amerikai autóversenyző, Denny , akivel egy kutya szemén és gondolatai szűrőjén át találkozunk először. Enzo, a szóban forgó házikedvenc, tölti be a mesélő szerepét..

a 20 éves alma imádja nagyapját, aki évek óta nem beszél, és az állapota egyre csak romlik. A lány bármit megtenne, hogy örömet szerezzen neki. ezért Németországba utazik, hogy..

miután fia, Luke egyetemista lesz, és kirepül a családi fészekből, Kate szeretné meglepni férjét egy második nászúttal, mint aki érzi, hogy az útóbbi időkben nem minden volt tökéletes..

örökké a csajom

Liam az oltárnál hagyja cserben menyasszonyát. Hirtelen jött hírnév, és nagy siker előtt áll. Azonban 8 évvel később tudomására jut, hogy középiskolai legjobb barátját halálos baleset érte, így hazautazik szülővárosába, ahol szembe kell néznie a múlttal: többek közt Josie-val, akit az oltár előtt hagyott faképnél.


a "hős" szót gyakran használják a sportvilágban, de a hőstettek nem mindig a játéktéren születnek. Így volt ez a második világháborút követő években, amikor..

igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser nyugat-berlinbe látogat, ahol..

a sikeres pár komolyan foglalkozni kezd az örökbefogadás gondolatával, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele; úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz..

a tiszta lelkületű és vidám természetű, mindenkivel közvetlen Fülöp atyát már életében szentként tisztelték.

auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. a kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon.

a nyári táborról szőtt álmok szertefoszlottak! A tizennégy éves Mika megbukott az iskolában, így szülei azzal büntetik, hogy a nyarat szigorú..

a történet az apartheid idején játszódik Dél-Afrikában. Egy esős délutánon Hally, a tizenhét éves fiú úgy dönt, hogy édesanyja két fekete szolgája..

300 év után véget ér az angolok uralma Indiában. 1947-ben Lord Mountbatten beköltözik a Delhiben lévő alkirály házába, az indiai Brit Főkormányzók Otthonába.

Soha nem késő

1946-ban, a háború utáni nehéz időszakban a kitűnővel, frissen végzett tanár Alberto Manzi csak a fiatalkorúak börtönében kap állást. A Gabelli javító intézetben a bűnöző fiatalokkal, a szinte még gyerekekkel kemény szigorral, embertelenül bánnak. Manzi úttörő gondolkodással próbálja megtörni ezt a hagyományt és a fiatal bűnözők bizalmát elnyerve tanítja őket.


az oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis "Louie" Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen..

1947-ben Seretse Khama, Botswana királya találkozik Ruth Williamsszel, az egyszerű londoni irodai dolgozóval. bár a bőrük színe különböző..

a film egy afro-amerikai férfi és egy holland nő szerelméről és a túlélésért folytatott küzdelmükről szól a nácik által elfoglalt Hollandiában.

igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban.

hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája?

phiona kilencéves, írástudatlan ugandai kislány. Egy nap találkozik Robert Katende misszionáriussal, aki megtanítja sakkozni. igaz történet.

miller Mark élete tökéletesnek tűnik. Eemek állása, hatalmas háza, és gyönyörű felesége van. Azonban egyik pillanatról a másikra történik valami..

tommaso az elismert római szívsebész magabiztos és sikeres ember. Egy nap váratlan fordulat történik: a fia bejelenti a családnak, hogy félbehagyja az orvosi egyetemet..

váratlan szépség

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától; már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek.


jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket.

2009 telén egy kiváló pilóta, Chesley Sullenberger meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le.

az öt éves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától..

egy film az atlétika csillagáról, Jesse Oowensről, aki az 1936-os berlini nyári olimpiai játékokon szerzett négy aranyérmével beírta magát..

1952. február 18-án óriási vihar csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó..

matthew és Marilla elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy fiút, aki majd segít nekik a gazdaságban. Egy tévedés miatt azonban a fiú helyett lány érkezik..

az egy élet afrikáért című film az afrikai dzsungel nobel-békedíjas orvosának élettörténetét mutatja be.

a menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr..

a harminchármak

Mikor egy chilei arany- és rézbánya beomlik, 33 bányász reked a föld alatt 69 napra. A CBN News arról számolt be, hogy a chilei bányából kimentett bányászok többsége egy mély lelki életről és az Istenben való hitről tettek bizonyságot.


a menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr..

jim White lecsúszott sportedzőnek utolsó lehetőségként egy mexikói határon fekvő kisváros, Mcfarland nyújthat munkát.

danny arról álmodik, hogy sikeres dalszerző legyen, de mindennapjait kénytelen pincérként végigdolgozni egy new york-i étteremben. Egy nap találkozik..

a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben.

két szerelem. két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben.

szudáni menekülteknek lehetőségük adódik áttelepülni Amerikába, a missouri állambeli Kansas City-be.

egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kistervvel állnak elő..

a lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát.

mandela: hosszú út a szabadságig

A film Mandela életét követi nyomon gyermekkorától, bemutatja az apartheid elleni harcát, azt a 27 évet, amelyet börtönben töltött, majd feleleveníti, hogyan választották meg 1994-ben az ország első fekete bőrű elnökévé.


a nyárutó főhőse a 13 éves Henry Wheeler, aki azon igyekszik, hogy a ház ura legyen, és gondját viselje zárkózott anyjának.

a megrázó igaz történet középpontjában egy olyan ember bátorsága áll, aki szembe mert szállni az 1994-es ruandai összecsapás barbár kegyetlenségével.

a 11 éves Will Brennan a világ egyik legnagyobb Liverpool drukkere. A dél-angliai fiúiskolában a sport iránti szeretete az egyetlen, amibe kapaszkodhat.

az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterrő..

a tizennyolc éves, gettóból származó indiai Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől..

az elkényesztetett Jason mindent megtesz azért, hogy elnyerje az apai nagyapja által nekiszánt örökséget, miközben sokkalta többet nyer a pénznél.

furcsa történet lesz, előre szólok. lesz benne egy nagy állatkert. Lesz hajótörés, egy mentőcsónak, pár túlélő állattal. meg velem, egy fiatal indiai fiúval.. xyz

az újfasiszta érzelmű Adamot három hónap közmunkára ítéli a bíróság, amit egy kis plébánián, a jó lelkű Ivan pap kisközösségében kell letöltenie.

életrevalók

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra.


chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé.

a szerelmes ifjú házaspár, Paige és férje Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor egy autóbaleset miatt az ifjú ara kómába esik.

a hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története.

amikor a második osztályos Bryce és Juli először találkoznak, Juli azonnal beleszeret a fiúba. Bryce nem viszonozza az érzelmeit..

benjamin Mee szeretne új életet kezdeni. Nem sok idő telt el azóta, hogy egyedül maradt kamaszfiával és kislányával.

az árvafiú Enoch egy gyászszertartás alkalmával összeismerkedik az élet- és természetimádó Annebellel. A két különc rövidesen egymásba is szeret...

a Segítség az 1960-as években játszódik, egy olyan tájon és korban, ahol mindennaposak a rasszizmus jegyében elkövetett merényletek.

szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

a szív bajnokai

Az igaz történeten alapuló filmben egy keresztény család befogad egy gyakorlatilag árva fiút, aki különös egyéniség. Nem más lesz Ő, mint az amerikai futball egyik legjobb játékosa.


sara és Brian élete örökre megváltozik, amikor kiderül, hogy a kétéves kislányuk leukémiás. A szülők sajátos utat választanak a reménytelen helyzetben...

a lehetetlen valós eseményeken alapul: egy háromgyermekes család sorsát követi attól a pillanattól, hogy a szökőár elragadta őket egymástól.

miközben Jim sporteredményekre vezeti az addig céltalanul tengő-lengő fiatalokat, erkölcsi tartást is megkövetel tőlük.

27 évnyi raboskodását követően kiszabadul a börtönből Nelson Mandela, s négy évre rá megválasztják elnöknek.

bár épp egy veszekedés közepén vannak, azért az minden egyes megnyilvánulásukon érződik, hogy mennyire szeretik egymást.

landon Carter mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás.

a különleges zenei érzékenységgel megáldott gyermek meggyőződése, hogy tehetsége révén meg fogja találni szüleit.

carl Brashear volt az a valós személy, aki az amerikai hadsereg egyik legszilárdabban fehérek uralta részlegében próbálta meg elsőként ledönteni a faji korlátokat.


# Film # Ajánló