AZ UTOLSÓ EMBER

Markus átélte a holokausztot. A háborút követően megpróbálta elfelejteni a borzalmakat, mintha semmi sem történt volna, mintha nem gyilkolták volna le a családját. Öregemberként azonban Markust utoléri a múltja, amikor azt akarja, hogy egy zsidó temetőben temessék majd el. Meglepetésére bizonyítania kell a származását. Ehhez vissza kell térnie gyermekkora falujába, Magyarországra. Egy fiatal török asszony, Gül vállalkozik arra, hogy elkíséri. Az utazás hatására mindketten átértékelik életüket.A másfél órás dráma egy magyar holokauszt túlélő meghökkentő kálváriájáról szól. A főszerepet a 83 éves Mario Adorf alakítja, ő a német színjátszás veteránja, és talán élete legjobb alakítását nyújtja.

A film szokatlan, de nagyon is életszerű témát dolgoz fel. Hogyan bizonyítja valaki hogy zsidó? Különösen, ha egy magyar zsidó a mai Németországban. Az filmbeli elmagányosodott idős ember (Marcus) Vácon született. Kisgyerekként élte túl a koncentrációs tábor borzalmait, és mindent el akart felejteni. Németországban élte le életét Marcus Schwartz néven, egykoron Menachem Teitelbaumnak hívták. Beilleszkedik a német társadalomba, nincsen kapcsolata a zsidósággal, nincsenek rokonai, és barátai is lassan elhalnak. Múltjára már csak a karjára tetovált szám emlékezteti..

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Hosszú utazás

A nyugtalanság kora

Utóirat: Szeretlek


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!