AZ UTOLSÓ EMBER

Markus átélte a holokausztot. A háborút követően megpróbálta elfelejteni a borzalmakat, mintha semmi sem történt volna, mintha nem gyilkolták volna le a családját. Öregemberként azonban Markust utoléri a múltja, amikor azt akarja, hogy egy zsidó temetőben temessék majd el.Meglepetésére bizonyítania kell a származását. Ehhez vissza kell térnie gyermekkora falujába, Magyarországra. Egy fiatal török asszony, Gül vállalkozik arra, hogy elkíséri. Az utazás hatására mindketten átértékelik életüket. A másfél órás dráma egy magyar holokauszt túlélő meghökkentő kálváriájáról szól. A főszerepet a 83 éves Mario Adorf alakítja, ő a német színjátszás veteránja, és talán élete legjobb alakítását nyújtja.

A film szokatlan, de nagyon is életszerű témát dolgoz fel. Hogyan bizonyítja valaki hogy zsidó? Különösen, ha egy magyar zsidó a mai Németországban. Az filmbeli elmagányosodott idős ember (Marcus) Vácon született. Kisgyerekként élte túl a koncentrációs tábor borzalmait, és mindent el akart felejteni. Németországban élte le életét Marcus Schwartz néven, egykoron Menachem Teitelbaumnak hívták. Beilleszkedik a német társadalomba, nincsen kapcsolata a zsidósággal, nincsenek rokonai, és barátai is lassan elhalnak. Múltjára már csak a karjára tetovált szám emlékezteti..


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


Katwe királynője

A szabadság himnusza

Albert Schweitzer - Egy élet afrikáért


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A másfél órás dráma egy magyar holokauszt túlélő meghökkentő kálváriájáról szól. A főszerepet a 83 éves...

Közzétette: Nicelife2021. október 21., csütörtök