VÖRÖSEN IZZÓ TŰZ

"Lészen azután, hogy kiöntöm Lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak." (Jóel 2:28)Láttál már égő, forró fémet, amit úgy öntöttek ki, mint a folyékony tüzet? így lehet értelmezni a "kiöntöm" szót Jóel 2:28-ban. Pünkösdkor a Szentlélek valóságosan is izzó tűznyelvek képében jelent meg, és a tanítványok igazán lángoló szolgálatba kezdtek a Lélek erejével.

Dr. Lilia Beer egy Floridában élő orvos, akit Isten Lelke különleges módon használt fel egy jótékonysági egészségügyi szolgálatban Tijuanában. Az általa megtartott Bibliatanulmányok nyomán több mint 50 tagú új gyülekezet alakult meg. Néhány évvel később Liliát arra késztette az Úr, hogy tanulmányozza a Szentlélek személyét, munkáját, és imádkozzon mindezzel kapcsolatban. Ennek eredményeképpen mélységes szomjúság támadt a szívében, hogy a tűz újra fellángolhasson életében és a gyülekezetben is. Liliát egyik barátnője bátorította. - "Hiszem, hogy az adventista egyháznak helyesek a tanításai - mondta Linda Liliának. - De miért van olyan kevés a Szentlélekből?"

Amint ez a két őszinte hölgy hozzáfogott az imához lelkészével és néhány nyitott szívű gyülekezeti taggal, a Lélek látást ültetett elméjükbe, ami vörösen izzó tűzként kezdett égni bennük. "Gyülekezetünkben szemináriumot fogunk tartani a Szentlélekről, és ez lesz az elindulása a Lélek nagy munkájának ezen a területen Floridában" - határozták el.

Az az Isten, aki látomásokat és álmokat küld, tiszteli azok hitét, akik engedelmeskednek utasításainak. Nekem adatott meg az az előjog, hogy vezethettem ezt a szemináriumot, és láthattam a Szentlélek kitöltetését. Egy baptista testvér, akit adventista barátja hozott el a sorozatra, így tett bizonyságot: "A lelkészem is tanított erről a témáról, de ilyen világos és biztos üzenetet még sohasem hallottam, mint ezen a hétvégén. Áldom Istent azért, hogy valóban megtapasztalhattam, mit jelent a Szentlélek tüzével betöltekezni!

Imádság a mai napra
"Adj nekem lángoló látomást arról, Uram, mi történhet, ha a Te Lelked kitöltetik!"


Szólj hozzá!