A SZABADSÁG HIMNUSZA

A 2006-ban készült alkotás William Wilberforce (1759-1833) brit parlamenti képviselő életét dolgozza föl. Egészen pontosan azt a 25 évet felölelő időszakot, 1782 és 1807 között, amikor Wilberforce állhatatosan küzdött azért, hogy hazája szüntesse be a rabszolga-kereskedelmet, hajói ne szállítsanak többé láncra vert embereket a jamaicai cukornád-ültetvényekre. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy dicsőítő ének adott neki erőt, amelynek címe Amazing Grace, azaz Csodás kegyelem. A dal szövegét 1772 körül írta John Newton, rabszolga-kereskedő. Kezdő sorai magyarul így hangoznak:

"Csodálatos kegyelem, mily édes a hang,
mely megmentett egy olyan nyomorultat, mint én.
Már elvesztem, de most meglettem;
vak voltam, de most már látok."

Newton megtért, pap lett belőle, és maga is csatlakozott Wilberforce küzdelméhez. A filmből is megtudhatjuk, milyen fontos szerepet játszott a politikus életében.

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

A Casa Hogar megmentése

Bonhoeffer, Isten szolgája

Rendíthetetlen


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!