A NYUGTALANSÁG KORA

Az árvafiú Enoch (Henry Hopper) az iskola helyett rendszerint idegenek temetéseit látogatja, s egy gyászszertartás alkalmával összeismerkedik az élet- és természetimádó Annebellel. A két különc rövidesen egymásba is szeret, kapcsolatukat azonban beárnyékolja, hogy a lány rákbeteg. A gyógyíthatatlan stádiumban bimbózó románc okán Enochnak újra szembe kell néznie a halállal.Egy percig sem kétséges, hogy A nyugtalanság kora nyílegyenesen haladó cselekménye az apró viharokkal tarkított elmúláshoz vezet, s kizárólag az outsider-párosnak köszönhető, hogy a film a témájával ellentétben szerethető marad. Enyészetközeli kalandjaiknak és alteros öltözködésüknek hála a szerelmi történet könnyedén felruházódik az időtlenség érzetével.

A film érdekesen kezdődik: két fiatal, akikről még nem tudunk túl sokat; idegenek temetéseire járnak, ott ismerkednek össze. Talán ez elég bizarrként hangzik; ám annak fényében, amit később megtudunk róluk, kevésbé tűnhet annak.

Annebellnek gyakorlatilag hónapjai vannak hátra, Enoch pedig nemrég vesztette el szüleit, mely következtében képzeletbeli barátjával osztotta meg eddigi szabadidejét. Azonban kettőjük találkozása után mindketten rájönnek: fontos számukra a másik, még a halál közeledtének sötét ténye ellenére is, vagy épp azért.


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


Hosszú utazás

Változó szerelem

A legszebb ajándék