SÉTA A MÚLTBA

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik.Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

Érzelmes történet az igaz szerelemről, a halál közelségéről és a tökéletes boldogságról. Landon Carter a gondtalan aranyifjú életét éli a középiskolában. Élvezi népszerűségét, és sorra ki is használja.

Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landon-t büntetésként szociális szolgálatra ítélik. Többek között ő felel az iskola tavaszi előadásának színreviteléért.

Kénytelen segítséget szerezni valahonnan. A többiek nevetsége tárgyává válik, amikor kiválasztja maga mellé Jamie Sullivan-t. A visszahúzódó lány amolyan szürke kis egér, de Landon érzi, hogy az esze a helyén van, és most az kell. A próbák során Jamie is ki tud végre bontakozni, kiderül, hogy csodásan tud énekelni, ráadásul a szíve is a helyén van.

Voltak olyan pillanatai a közel száz percnek, amikor úgy éreztem túl hamar ér véget egy jelenet. Még lett volna ott mondanivaló. Persze jó arányban adagolták nekünk a változásból szerelembe esés apró elemeit.

Végig ott lebegett a drámai alaphang, érezni lehetett, hogy valami nem kóser. Már a nyitásból is látszik, hogy itt valami nem lesz rendben, mikor leugrik a srác. Azzal alapozták meg a rossz fiú feelinget, hogy teljesülhessen Jamie álma. Alapjába véve egy romantikus mozi.

Elbűvöltek a romantikus gesztusok, a srác bizonyítási vágya, és a lány normális életre való törekvése. Ha az ember ki tudja nyitni a szívét, akkor átérzi és megérinti az egész film. Főleg a betegség része.

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak részletek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Az olajfa

Ebgondolat

Csokoládé


Szólj hozzá!