SÉTA A MÚLTBA

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik.Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

Érzelmes történet az igaz szerelemről, a halál közelségéről és a tökéletes boldogságról. Landon Carter a gondtalan aranyifjú életét éli a középiskolában. Élvezi népszerűségét, és sorra ki is használja.

Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landon-t büntetésként szociális szolgálatra ítélik. Többek között ő felel az iskola tavaszi előadásának színreviteléért.

Kénytelen segítséget szerezni valahonnan. A többiek nevetsége tárgyává válik, amikor kiválasztja maga mellé Jamie Sullivan-t. A visszahúzódó lány amolyan szürke kis egér, de Landon érzi, hogy az esze a helyén van, és most az kell. A próbák során Jamie is ki tud végre bontakozni, kiderül, hogy csodásan tud énekelni, ráadásul a szíve is a helyén van.

Voltak olyan pillanatai a közel száz percnek, amikor úgy éreztem túl hamar ér véget egy jelenet. Még lett volna ott mondanivaló. Persze jó arányban adagolták nekünk a változásból szerelembe esés apró elemeit.

Végig ott lebegett a drámai alaphang, érezni lehetett, hogy valami nem kóser. Már a nyitásból is látszik, hogy itt valami nem lesz rendben, mikor leugrik a srác. Azzal alapozták meg a rossz fiú feelinget, hogy teljesülhessen Jamie álma. Alapjába véve egy romantikus mozi.

Elbűvöltek a romantikus gesztusok, a srác bizonyítási vágya, és a lány normális életre való törekvése. Ha az ember ki tudja nyitni a szívét, akkor átérzi és megérinti az egész film. Főleg a betegség része.

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Ádám almái

Szégyen és szeretet

Pi élete


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!