TOGO

A Togo 2019-ben bemutatott amerikai filmdráma, életrajzi film. A film megtörtént eseményeken alapul, az 1925-ös Szérumfutás két alakjáról, Leonhard Seppaláról és vezérkutyájáról, Togóról szól.1913-ban Seppala és felesége, Constance egy újszülött Szibériai husky kölyköt fogadnak szánhúzó kutyafalkájukba az alaszkai Nome-ban. Seppala azt javasolja, hogy a gyenge és alulfejlett kiskutyát azonnal adják oda valakinek, mert szánhúzásra alkalmatlannak látszik, Constance azonban határozottan támogatja, hogy adjanak neki egy esélyt. A fiatal kölyökkutyáról kiderül, hogy kezelhetetlen. Állandóan kiássa magát és megszökik, ha a kennelben hagyják, és felkeresi Seppala kutyás csapatát, összevissza ugrándozik, nagy zavart okozva Seppala kiképzési rutinjában. Seppala feladja a vele való küzdelmet, és hagyja, hogy a többiekkel együtt fusson. Próbálja a meglévő kutyák mellé befogni a szán elé, különböző pozíciókba, de észreveszi, hogy természetes vezetője a kutyás csapatnak. Seppala kiképzi Togót, és sikeresen megnyeri vele az All Alaska Sweepstakes nevű szánhúzó versenyt, ami Togónak és neki is helyi hírnevet, valamint 5000 dollár pénzjutalmat hoz.1925-ben Nome-ban diftériajárvány tör ki, amely főként a gyermekeket érinti, több kisgyerek meghal. A gyógyszer létezik, de 900 km távolságra van. George Maynard polgármester azt tervezi, hogy a szérumot Nenana településről repülővel hoznák el, de ez a téli hóviharok miatt lehetetlennek bizonyul, mert a repüléshez nincs meg a szükséges látótávolság, így a repülő nem szállhat fel. A városi tisztviselők értekezletén arra a következtetésre jutnak, hogy csak Seppala rendelkezik olyan képességekkel, hogy ilyen időjárásban szánon megtegye a 900 kilométeres utat és vissza is jöjjön az ellenanyaggal. Togo azonban ilyenkor már 12 éves, ami a kutyáknál igern soknak számít..

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A Togo 2019-ben bemutatott amerikai filmdráma, életrajzi film. A film megtörtént eseményeken alapul, az 1925-ös Szérumfutás két alakjáról, Leonhard Seppaláról és vezérkutyájáról, Togóról szól.

Közzétette: Nicelife2022. június 11., szombat