A TIZENHÁRMAK

Thaiföldön néhány fiatal srác és edzőjük egy elárasztott barlangban rekedt.
A film az ő megmentésükre irányuló küldetést követi nyomon.A Tham Luang-barlangi mentőakció 2018. június 23. és július 10. között zajlott le a thaiföldi Csiangraj tartomány Nang Non-hegységében. Ennek során egy 12 gyermekből és egy felnőttből álló csoportot mentettek ki egy vízzel elöntött barlangból. A fiatal labdarúgókból és edzőjükből álló kirándulócsoport a heves esőzések miatt rekedt a részlegesen elárasztott barlangban. Miután észlelték eltűnésüket, azonnal megkezdődött a keresésük.

Hollétük beazonosítását nehezítette a víz szintjének emelkedése, és több mint egy hétig nem sikerült felvenni a kapcsolatot a csapattal. A nagyszabású mentési munkálatokat a közvélemény és a nemzetközi média is fokozott figyelemmel követte. Kilencnapos keresést követően, július 2-án brit búvárok szűk járatokon és zavaros vizeken átjutva megtalálták a bennrekedteket, akik a barlang szájától mintegy 3,2 kilométerre, egy magasabban fekvő sziklán kerestek menedéket. A mentést vezetőknek választaniuk kellett: vagy megismertetik a gyerekeket és edzőjüket a búvárkodás alapjaival, hogy így hamarabb kiúszhassanak, vagy a mentők hónapokig várnak, míg a monszun-évszak elmúltával a barlangot elöntő víz visszahúzódik. Miután napokig szivattyúzták a barlangrendszerből a vizet, és az esőzés is alábbhagyott, július 8-án a csapat négy tagját sikerült kihozni, majd egy nappal később újabb négy gyereket mentettek ki. Végül a többi gyereket és edzőjüket július 10-én hozták ki a barlangból.

A mentési műveletbe több mint 1000 ember kapcsolódott be, köztük a Thai Királyi Fegyveres Erők haditengerészetének búvárai és számos önkéntes személy és alakulat az országból és Thaiföld határain kívülről is. A mentés során egy 38 éves, korábban a thai haditengerészet elit kommandójában szolgáló férfi életét vesztette, amikor július 5-én a barlangban rekedt csoporttól tért vissza, akiknek oxigéntartályokat szállított.

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


Túlélő

Albert Schweitzer - Egy élet afrikáért

Hotel Mumbai


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Thaiföldön néhány fiatal srác és edzőjük egy elárasztott barlangban rekedt. A film az ő megmentésükre...

Közzétette: Nicelife2022. augusztus 26., péntek