PI ÉLETE

Csak szeretném elmesélni a történetemet. Aztán, hogy elhiszed vagy nem, már rajtad áll. Furcsa történet lesz, előre szólok. Lesz benne egy nagy állatkert. Lesz hajótörés, egy mentőcsónak, pár túlélő állattal. Meg velem, egy fiatal indiai fiúval. Én csupán túl szeretném élni. Te meg lehet, hinni fogsz. Talán Istenben. Ha végighallgatod a történetem.Pi története, melyet egy újságírónak mond. És az ilyen történeteknek az a sajátja, hogy olykor túloznak, olykor kissé elcsépeltek, de véső soron szükségesek ahhoz, hogy helyreálljon a világ rendje, és hogy megint higgyünk - a csodákban, az élet szépségében, igen, vagy jelen esetben akár Istenben. Ang Lee igazán ízlésesen mesél: pátoszos nevelés helyett csupán egy különös túlélésről beszél, és ennek apropóján mutat rá, hogy minden életforma önmagában izgalmas és a világ minden apró részlete tiszteletet érdemel, egy nagy egészet alkot.

Tehát a szellemi tartalom egész természetesen bújik meg a hangulatos, sok apró humoros részlettel, szituációval tűzdelt túlélőtúrában, ahol Pi napról napra igyekszik fenntartani jókedvét, optimizmusát írással, tigrisidomítással, napirenddel. Nem imádkozva "fetreng", inkább cselekszik. Nincsenek égi szózatok, hogy itt a csoda, csak egy fiú, aki nem szeretne meghalni, és mert nem hal meg, úgy tűnik, nem volt egyedül a csónakban. Legalábbis ő így gondolja. És ez a lényeg: minden mondanivaló és életfilozófia egy kamasz fiú szemén keresztül jut el hozzánk.

Pi egy rendkívül rokonszenves, kissé naiv, ám humorral megáldott karakter. Soha nem válik okoskodó főhőssé, nincsenek rendkívüli képességei, de találékonysága és bátorsága kivívja a néző tiszteletét.


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.