BÉKESSÉGBEN AZ ELLENSÉG TERÜLETÉN

"Majd hívott engem, és beszélt velem mondván: Lásd! Az észak földjére menők lecsendesítették lelkemet északnak földjén." (Zak 6:8)Az ellenségnek talán egyetlen területe sem olyan félelmetes, mint az AIDS. Olyan ez, mint az asszírok, a babilóniaiak és a perzsák serege, akikkel Jeruzsálem nézett szembe északon. Néhány évvel azután, hogy Sally felfedezte férjéről, hogy homoszexuális, őt magát is AIDS-szel diagnosztizálták. Ezt követően elhagyta a férjét, majd inni kezdett, heroin- és kokainfüggő lett, és motoros bandákkal csavargott. Most, hogy megkapta a diagnózist, szíve megtelt haraggal, és minél hamarabb meg akart halni.

Juanita Kretschmar, a New York-i Hetednapi Adventista Egészségügyi Szolgálat munkatársa mesélte el, mi történt az ellenség "északi földjén". Sally elhatározta, hogy kiugrik egy busz elé, így követ el öngyilkosságot, ám mielőtt a gyorsan mozgó jármű odaért volna a közelébe, lelassította egy mikrobusz, ami meg is állt Sally mellett. A mozgó utcai szolgálat munkatársa, John szállt ki belőle, és megszólította a nőt. - "Elnézést hölgyem, de nagyon gondterheltnek látszik. Szeretné, ha imádkoznék önért?" Sallynek most először nyílt lehetősége arra, hogy beszéljen a vele történtekről és arról a szörnyű haragról, ami egész lényét betöltötte.

Miután imádkozott vele, John odaadta neki a Jézushoz vezető út című könyv egy példányát, és mellékesen azt is megjegyezte, hogy napi munkarendjében ez az útvonal nem is szerepel! - "Hazamentem, és elolvastam a könyvet. Valami megváltozott bennem. Olyan volt, mintha az egész világ fordult volna velem egyet. Közel kerültem az Úrhoz, és Ő válaszolt imáimra" — mesélte boldogan Sally.

Később beszámolt Juanitának arról is, micsoda hatalmas munkát végzett a Szentlélek az "északi földön". Mintha így szólt volna hozzá a könyv lapjain keresztül: "Gyerünk, indulj! Nincs sok időd! Hat hónap elteltével Sally visszaszedett 23 kilót, és szervezete ismét normálisan működik. Az emberek azt mondják, olyan egészségesnek látszik, hogy lefuthatná a maratont is, orvosai pedig nem találnak magyarázatot a történtekre. Sally most békességet visz a Szentlélek által az ellenség földjén szenvedőknek. Látogatja az AIDS-betegeket és imádkozik értük.

Imádság a mai napra
"Uram, én is elmondom Sallyvel együtt: Te vagy az én Atyám, testvérem, gyógyítóm, tanácsadóm és barátom!"


Szólj hozzá!