BÜSZKESÉG

A megtörtént eseten alapuló történetben a fekete Jim Ellis a diploma megszerzése után matematikatanárként próbál elhelyezkedni. Miután egy philadelphiai magániskolában elutasítják jelentkezését, megragadja az első kínálkozó pénzkereseti lehetőséget, és állást vállal egy bezárás előtt álló uszodában. Mivel maga is jó úszó, az egyetemi úszócsapatnak is tagja volt, merész terv fogalmazódik meg a fejében: a környékbeli fekete srácokból úszócsapatot toboroz.A színesbőrű Jim Ellis úszócsapata tagjaként már szembesült a hatvanas évek Amerikájában tapasztalható fajgyűlölettel, így valójában nincs meglepve, amikor pályakezdő tanárként 1974-ben minden komoly ok nélkül utasítják el jelentkezését egy jónevű philadelphiai középiskolában. Mivel igen nagy szüksége volna állásra, elvállalja az első kínálkozó lehetőséget, így kerül egy felszámolásra váró uszodába, ahol rajta kívül már csak a zsörtölődő karbantartó húzza meg magát. Jim megdöbbenve látja, hogy a környékbeli fekete srácok az utcán múlatják az időt, míg a számukra épült uszodát éppen kihasználatlansága miatt akarják bezárni.

A srácok szeme hamar megakad a környéken szokatlan méltósággal és céltudatossággal megjelenő férfin, eleinte gúnyolódnak rajta, kötekednek vele, de aztán hajlanak a szavára, hogy kipróbálják a medencét. A lehetőség hamar megragadja a fiúk fantáziáját, és arra kérik Jimet, alakítsanak úszócsapatot és legyen ő az edzőjük. Miközben Jim Ellis sporteredményekre vezeti az addig céltalanul tengő-lengő fiatalokat, erkölcsi tartást is megkövetel tőlük a "büszkeség, elszántság, kitartás" alapelvének szellemében. A megtörtént eseményeken alapuló történetből igazi lélekemelő film született, amelynek főszerepében Terrence Howardot láthatjuk.

Igaz történet alapján készült a film!


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


Race - A legendák ideje

Brian Banks

A védő