A LEHETETLEN

Maria, Henry és három fiuk a téli szünetet idejére érkeznek Thaiföldre, hogy néhány napot a trópusi paradicsomban töltsenek. December 26-a reggelén, amikor a család épp a medence körül pihen az előző esti karácsonyi ünneplés után, rémisztő dübörgés szakad fel a föld belsejéből. Maria megdermed a félelemtől, és kis idő múlva hatalmas fekete vízfal hömpölyög felé.A lehetetlen valós eseményeken alapul: egy háromgyermekes család sorsát követi attól a pillanattól, hogy a szökőár elragadta őket egymástól egészen addig, amíg mindannyian biztonságba nem kerülnek.

A filmről tudható, hogy egy spanyol család visszaemlékezésein alapszik, akik mind túlélték az elképzelhetetlent. A lehetetlent – ahogy a cím is sugallja. Ebben a filmben az élet írja a forgatókönyvet: az amerikainak átírt családon kívül minden tükrözi a valóságot. Így aztán a néző képes egy áldozat szemével figyelni az eseményeket attól a pillanattól kezdve, hogy jött a fekete víz, a fulladás-közeli hangokon és a testbe csapódó vasdarabok fájdalmán át az utolsónak hitt lélegzetvételig.

A film egészen részletesen rajzolja meg, hogy mi történt az után. A letarolt épületeket és növényeket látjuk, és nagyjából azt is, hogy a thaiföldi kórházakban milyen viszonyok uralkodtak a katasztrófa idején – és uralkodnak nagyjából most is.


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


Gettómilliomos

A kezdő

Mindenki szereti a bálnákat