ÁDÁM ALMÁI

Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie. A csupa furcsa alakból álló társaság kíváncsian tekint a jövevényre, akinek célja felforgató jellegű - a paplak kertjének büszkeségét, az almafát veszi célba, almatortát akar sütni. Ám hiába Ádám eltökéltsége, az almafa termése ki van téve a madarak és a kukacok támadásainak, ráadásul villám is sújtja. Ivan úgy véli, az ördög packázik velük, Adam szerint viszont mindez Isten műve, hiszen a gonosz talán nem is létezik.Az újfasiszta érzelmű Adamot három hónap közmunkára ítéli a bíróság, amit egy kis plébánián, a jó lelkű Ivan pap kisközösségében kell letöltenie. A - minimum - furcsának nevezhető figurákból álló kommuna - az alkoholista Gunnarnál, a szexmániás Sarah-nál és a benzinkút-fosztogatással a hazája függetlenségért küzdő iszlám bevándorlónál, Khalidnál sokkal problémásabb a lelkész - izgatottan fogadja a jövevényt. S epekedve várja, hogy a férfi vállalt "küldetésének" eleget tegyen: a plébánia büszkeségének számító, az udvarának közepén gazdagon termő almafa gyümölcseiből tortát süssön.

A filmet vígjátéknak minősítik, -s noha vannak benne megmosolyogtató részek- mély tanulságokat rejt magában, inkább dráma. Olykor szókimondó kifejezéseket is tartalmaz.

A filmet a dán filmakadémia 2006-ban Robert-díjjal tüntette ki, illetve a brüsszeli fesztiválon megkapta a legjobb filmnek és a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést, Varsóban pedig a közönségdíjat.


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell...

Közzétette: Nicelife2023. szeptember 22., péntek