MANDELA: HOSSZÚ ÚT A SZABADSÁGIG

A film Mandela életét követi nyomon gyermekkorától, bemutatja az apartheid elleni harcát, azt a 27 évet, amelyet börtönben töltött, majd feleleveníti, hogyan választották meg 1994-ben az ország első fekete bőrű elnökévé.Nelson Mandela dél-afrikai ügyvéd, aki a '40-es években csatlakozik az Afrikai Nemzeti Kongresszushoz, amikor elege lesz az Apartheid-rendszer brutális zsarnokságából. A Sharpville-i mészárlás után betelik a pohár, úgy érzi, a békés tüntetések helyett eljött az ideje a fegyveres ellenállásnak.

Hamarosan Mandelát és társait életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik hazaárulásért, és feleségét, Winnie-t is meghurcolják. Mandela évtizedeket tölt bebörtönözve, de közben szellemisége töretlenül szárnyal, s utat talál a rácsokon belül és kívül is, sőt, az országhatárok sem állhatják útját, s idővel nemzetközi üggyé lészen.

Azonban, amíg Winnie eltökéltsége az évek során erőszakos kegyetlenséggé kristályosodik, addig Mandela felülemelkedve a kicsinyes érzelmeken mozgalma híres vezérévé válik. Kiszabadulása után nem sokkal Mandela lesz Dél-Afrika első színes bőrű elnöke.

A Nobel-békedíjas Nelson Mandela egész életében a demokráciáért és az egyenlőségért harcolt apartheid ellenes aktivistaként. Életének 95 évéből 27-et töltött börtönben, majd szabadulása után hazája, Dél-Afrika első színes bőrű elnöke lett. A XX. század egyik legnagyobb alakja, aki milliók életére volt hatással, nemzetközi szinten is sokat téve a rasszizmus visszaszorításáért.


A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.