A HŐS ÉLETÉT ADTA IDEGENEKÉRT

Az evangélista Franklin Graham, a nemrégen elhunyt prédikátor Billy Graham fia, kitüntette azt a francia rendőrt, aki a franciaországi terrortámadásban feláldozta magát azzal, hogy egy női tússzal önkéntesen helyet cserélt."Ez a rendőr egy rendkívüli hős volt"- írta Graham a Facebookon. "Imádkozzunk a családjáért és barátaiért - és azokért, akik elvesztették szeretteiket azon a pénteki támadáson." Graham folytatta vigasztaló szavait, imádkozva azért, hogy Arnaud Beltrame főhadnagyot és mindazokat, akik életüket vesztettét, Jézus Krisztus vígasztalja.

"Imádkozom azért, hogy őket az az Egy ölelje körül, aki ugyan úgy az életét adta másokért, értünk, az az Egy, aki helyettünk, a mi bűneinkért halt meg, mert annyira szeretett minket, Jézus Krisztus. "- mondta.

Egy iszlám szélsőséges lövés és késszúrás ölte meg a 44 éves Beltrame-t, miután helyet cserélt egy tússzal egy bevásárlóközpontban, a dél-franciaországi Trebesben, a hírek szerint.

"Az életét adta idegenekért," nyilatkozta Beltrame testvére, Cedric egy francia rádiónak, közölte a BBC news." Biztosan tudta, hogy nincs esélye. Ha ez nem teszi őt hőssé, nem tudom mi más tehetné."

"Együtt gyászolunk veletek az ártatlan francia életekért és egy igazi hősért, Arnaud Beltrame tisztért."


"Arnaud Beltrame főhadnagy egy olyan nemzet szolgálatában halt meg, amelyért már sokat tett," nyilatkozta Emmanuel Macron francia elnök, a CNN-nek adott interjújában.

"Azáltal, hogy életét adta azért, hogy megállítson egy dzsihádista terrorista gyilkost, hősként halt meg."

A francia belügyminiszter, Gérard Collomb azt állítja, hogy a rendőrség képes volt kimenekíteni nehány embert a bevásárlóközpontból, de a fegyveres maga előtt tartott egy nőt, mint egy emberi pajzsot, közölte a BBC News. Collomb azt mondja, hogy Beltrame főhadnagy önkéntesen helyet cserélt azzal a hölggyel.

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu is beszédet mondott Beltrame áldozatáról. "Együtt gyászolunk veletek az ártatlan francia életekért és egy igazi hősért, Arnaud Beltrame tisztért, aki az emberiség hőse, nem csupán Franciaországé, és mélységesen megértjük veszteségeteket." - mondta Benjamin, Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszternek Jeruzsálembe látogatása során.

Továbbá Ferenc pápa részvételét fejezte ki, és tiszteletben megemlékezett Beltrame "hősies cselekedetéről". "Különösen üdvözlöm és emlékezem meg Arnaud Beltrame tábornok nagylelkű és hősies cselekedetéről, aki életét adta az emberek védelméért." - írta táviratában.

A támadásban négy ember vesztette életét, akik közül egy a főhadnagy, valamint kettő személy aki a bevásárlóközpontban tartózkodott és egy, aki az autórablásnak lett áldozata. A rendőrség megölte a marokkói születésű lövöldözőt, a 25 éves Radouane Lakdim-t, amikor megrohamozták a szupermarketet.


Ezeket is ajánljuk


# Példaképek # Archívum

100 évesen hatvanszor olvasta el a Bibliát

A megkínzott cseh keresztény missziója

Dietrich Bonhoefferről