A FOLYTATOTT KÜLDETÉS

A 3 évvel ezelőtt meggyilkolt misszionárius családja folytatja szolgálatát Afrikában;
akik már 1000 gyermeken segítettek.

Már 3 éve annak, hogy az Al-Kaida több tucat kereszténnyel együtt meggyilkolta Michael Riddering amerikai misszionáriust Nyugat-Afrikában. Ennek ellenére az árvák és a szegények megsegítésére irányuló szolgálata, ma is folytatódik, családja és nemzetközi partnereinek segítségével.

2011-ben, Riddering feleségével karöltve, eladta minden vagyonát az Amerikai Egyesült Államokban, hogy árvaházat és női válságközpontot vezessen, melyet akkoriban a Védő szárnyak nevű amerikai missziós szervezet üzemeltetett Nyugat-Afrikában. 2016 januárjában fegyveresek nyitottak tüzet egy kávézóban, ahova Riddering csak néhány perccel azelőtt érkezett, mielőtt megölték.

Riddering a lelkészség teherautójával éppen úton volt, hogy körülbelül 15 misszionáriust vegyen fel a repülőtéren. A járatuk késett, ezért úgy döntött megiszik egy kávét. Néhány perccel érkezése után, lövöldözni kezdtek a kávézóban, a támadás 28 áldozatot követelt.

"Egyike annak, amit a bátyám mondott, hogy ha Isten veled van, ki lehet ellened," mondta, Jeff Riddering, a Gateway Gyülekezet pásztora Sunset Hillsben, Missouri államban. A Filippi 1:21-ből idézett, miszerint:

"mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség."

Riddering együttműködött a Védő szárnyak nevű szervezettel, akik gyülekezetekkel álltak kapcsolatban, hogy misszionáriusokat küldjenek ki és Jézus Krisztus Evangéliumát szóval és cselekedettel vigyék el a világba.

A 3 évvel ezelőtt meggyilkolt misszionárius családja folytatja szolgálatát Afrikában.

Az árvaház gyermekek százát szolgálja. De a Védő szárnyak emellett még, több mint ezer gyermek taníttatását is támogatja havi 35 dollárral egy programon keresztül. Ez a program gondoskodik a gyermekek tandíjáról, a tanuláshoz szükséges eszközeikről, a napi étkezésükről az iskolában, az alapvető orvosi ellátásukról és félévente élelmiszerekkel látja el őket.

Összesen 468 gyermek kap ingyenes oktatást a Védő szárnyak keresztény iskolában, miközben más gyermekek állami iskolába járhatnak, és oktatásukat támogatóik fizetik. A Védő szárnyak szervezet szerint, egy gyermek támogatása kézzelfogható módja annak, hogy megmutassák Isten szeretetét, hogy elérhessék a szükségben lévő gyermekeket azáltal, hogy lehetőséget kapnak arra, hogy képzetté válhassanak, tanuljanak Isten szeretetéről, egészségesen nőhessenek fel, minden olyan dolgot, ami kritikus fontosságú ahhoz, hogy segítsen megmenekülniük ebből a rendkívül nagy szegénységből.

"A program így teszi lehetővé azt, hogy ne teher legyen ezeknek a nagy családoknak sem, hanem áldás", magyarázta el Jeff Riddering. Ezeknek az embereknek az egész udvaruk étellel és hasonló dolgokkal van tele. Tehát áldássá válnak, és majdhogynem kitüntetésnek számít támogatott gyermeknek lenni az udvarban, mert a Védő szárnyak minden hónapban eljön amiatt a gyermek miatt és áldássá válnak az egész udvar számára.

Az udvar kifejezés egy csoport otthont jelent, amely ugyanarra a családra vonatkozik. Sok esetben, a Muszlim kultúrában, az udvar egy férfit, az ő feleségeit, utódaikat és más rokonokat foglal magába.

A női válságközpont, melyet szintén a Védő szárnyak működtet, azokat a nőket támogatja, akiket kidobtak az udvarukból mert valamilyen módon szégyent hoztak a családjukra. Néhány példa a házasságon kívüli szex vagy a nők megerőszakolása is. Amikor a nőket és gyermekeiket kidobják az udvarból, nem tudnak sehová se menni. De ebben a krízis központban, a nők képzést kaphatnak, hogy munkába állhassanak, valamint kaphatnak mikro hiteleket, hogy talpra tudjanak állni.

A Védő szárnyak 20 dollárral támogatja havonta az özvegyeket is. "Az özvegyek segítésére is van egy szolgálat", mesélte Riddering. "Általában ők idősebb hölgyek, akikről már nem gondoskodnak családtagjaik." A Védő szárnyak egy kútfúró szervezettel is kooperál, hogy eljuthasson az ivóvíz az elszegényedett közösségekbe.

Riddering visszaemlékezett arra a napra, amikor bátyja felhívta telefonon, hogy elmesélje neki Jézussal való beszélgetését. "Élete radikálisan megváltozott akkor. Gyermekei, felesége és minden ember a gyülekezetben alig ismert rá," - mondta Riddering. "Antiszociális volt azelőtt, aztán hirtelen házi csoportokat alakított az otthonában és megkeresztelkedett. A pásztor szerint ez annyira megindító volt, hogy ezután őt választották ki, hogy megkeresztelje az embereket. Majd ifjúsági pásztornak választották. Ő felügyelte az élelmiszer osztással kapcsolatos dolgokat. Egyszer, ezzel viccelődött: 'Bármit megteszek, amit Isten kér. Akár még Afrikába is költözöm.' Aztán Afrikába való költözése körülbelül 7 évvel a megtérése után jött el," - magyarázta a testvére.

"Amikor ott volt, tízezreknek segített, hogy Krisztus mellett döntsenek," mondta Riddering. "Még csak 5 éve volt kint, mielőtt megölték." Michael Riddering örökbefogadott lánya is apja nyomdokaiba lépett.

"Az utolsó utazásomkor odajött hozzám és azt mondta, Jeff bácsi, a barátnőm itt lakik egy kis faluban. Szeretnénk oda menni." emlékezik vissza Jeff Riddering. "Volt két kisteherautóm, felpakoltam őket rá és elvittem abba a kis faluba. Négy óra alatt 300 emberből, 111 befogadta Krisztust és 56 pedig azt mondta, hogy érdekli, de nem tud abban a pillanatban dönteni. Ez Amerikában még nem történik meg. De hiszem, hogy meg fog valamilyen módon.

Hátán cipeli szerelmét

Lemondott a járásról egy kisfiú kedvéért

A 90 éves nő, aki meggyógyult a COVID-19 fertőzésből