A SAJÁT LÁBÁRÓL ADTA ODA A CIPŐT

Egy önzetlen utas a vonaton odaadja a saját cipőjét egy idősebb hajléktalannak a fagyos chicago-i téli időjárásban.Egy hölgy egy hihetetlenül megható történetet osztott meg, amely még a télen történt, amikor egy utas a chicago-i vonaton nagyon kedvesen odaadta a saját cipőjét egy hajléktalan embernek. Jessica Bell elmondta, hogy a CTA Redline-on ült Chicago-ban, amikor meglátott egy "idős, és átázott" hajléktalan férfit, aki épp a "saját dolgával foglalkozott".

"A lába olyan duzzadt volt, kopott sportcipőt viselt, aminek a hátulja már lehajlott; mint a bebújós lábbelik," -írták egy posztban amit a Love What Matter oldal osztott meg. "Nem tudom hány pár zoknit viselt, hogy melegen tartsa, de vérezni látszottak a lábai."

Akkor a vonat másik végén volt egy fiatal férfi egy bőrönddel, elegáns ruhában. Ez a fiatal férfi egy bakancsot viselt, ami újnak és drágának tűnt, Bell állítása szerint - olyan bakancs volt, ami "a Chicagói hidegre lett tervezve."

"Imádkozom, hogy az empátia cselekvésre ösztönözzön bennünket."


Ez a férfi nem is vehetett volna tudomást a hajléktalan ember helyzetéről; egyszerűen leszállhatott volna a vonatról nem is gondolva rá. De ő ehelyett valami egészen mást tett.

"Csendesen, egy szempillantás alatt ez a fiatal férfi levette a bakancsát és odanyújtotta az idős hajléktalan férfinak. Kinyitotta a bőröndjét és kivett belőle egy pár zoknit is." - mondta Bell. "Ezután a fiatal férfi felvett egy tartalék cipőt a bőröndjéből."

A cipő, amit a férfi felvett szép volt, de közel sem annyira, mint a bakkancsa - és valójában nem is olyanra lett volna szüksége a hajléktalan férfinak; magyarázta Bell. Azután a fiatalember mondta a hajléktalannak, hogy tisztítsa meg a lábait, majd húzza fel a zoknikat, amilyen gyorsan csak tudja. Ez a jelenet teljesen "letaglózta" Beth-t és a többieket is, amikor a férfi átadta saját cipőit.

"Szeretem, hogy egy olyan időben és helyen, amikor a gyűlölet és apátia dominál, minden jel nélkül csendes együttérzés jelenik meg." -írja. "Imádkozom azért, hogy mi mindannyian ugyan ezt tegyük. Imádkozom, hogy az empátia cselekvésre ösztönözzön bennünket."


Ezeket is ajánljuk


# Példaképek # Archívum

Roddie Edmonds, a hős

Nem számít a bőröd színe

Lemondott a járásról egy kisfiú kedvéért