"MINDEN NAP LÁTOM ISTEN DICSŐSÉGÉT"

Már több mint egy évtizede, Szabó Ádám NASA tudós egy 1,6 milliárd dolláros Parker Solar Probe küldetésben dolgozik.

"Isten kezét látom a tér csodáiban, és itt is, a Földön való létezésünk nem lehetséges egy Teremtő nélkül." - mondta Szabó a CBN News-nak.

A misszió egy szondát küld az űrbe, ami szinte akkora, mint egy autó. Ez 24 űrpályát fog létrehozni a nap körül. A Parker Solar szonda a Nap felszínén 3,7 millió mérföldön belül repül, több mint nyolcszor közelebb, mint bármely más űrhajó, és több mint nyolcszor közelebb, mint a Merkúr. Szabó azt mondja, hogy

Isten kezét látja az űr csodáiban minden egyes nap.

"Amikor látom, hogy a napban mennyi energia van, és mindez az energia felénk jön, mégis ez rendkívül veszélyes, ha csak úgy ki lennénk téve a hatásának. Nézd ezt az űrhajót. Csak azért, hogy ott repüljön [a nap körül], rendkívüli védelmi intézkedéseket kellett hoznunk, csupán a robotszerű dolgok számára is, hogy túléljék." – mondta Szabó.

"Isten kezét látom a tér csodáiban, és itt is, a Földön való létezésünk nem lehetséges egy Teremtő nélkül."

A Parker Space Probe misszió
2018. július 31-én indult, CapeCanaveral-ból, Floridából, és a Parker Solar Szonda azt fogja vizsgálni, hogyan mozog a hő és az energia a nap légkörében, amely koronaként ismert és forróbb, mint a nap felszíne. Ez adatokat fog visszaküldeni a Földre, így a NASA kutatói felfedezhetik, hogy mi gyorsítja a Földet és más bolygókat érintő napszeleket.

A szonda Eugene Parker után lett elnevezve, aki először feltételezte, hogy nagysebességű anyag és a mágnesesség folyamatosan megszökött a napbólés ez hatással volt a bolygókra és az egész naprendszerünkre. Ez a jelenség ma már napszélként ismert.

A szonda 1,1 millió nevet hordoz
A szonda júliusban több mint 1,1 millió ember nevét viszi a napra, mondta az amerikai Űrügynökség. 2017. márciusában a nyilvánosságot meghívták, hogy nevüket a napra küldjék az emberiség első küldetésébe, hogy "érintsék" a csillagot. Összesen 1,137,202 nevet adtak be, és a nevekkel ellátott memóriakártyát május 18-án telepítették az űrhajóra – három hónappal a tervezett július 31.-i indítás előtt.

Muszlim feleségből pásztornő

600 iránit Jézushoz vezetett

Elárverezi érmét, hogy segítsen