KÉT NAP ALATT 50 EMBERT VEZETETT JÉZUSHOZ

Mai hajlott lábfejjel született, így már kétévesen sem tudott lábra állni. A Ho Chi Minh városi orvosok nem tudtak segíteni rajta. A vietnami szülők kétségbeesésükben a lányuk állapota miatt elfogadták egy keresztény lelkész imáját, öt másik hmangi lelkésszel együtt; ők egy képzésen vettek részt, számolt be a Christian Aid Mission.

"A következő napon, amíg a szülők a lányukkal várták a kórházban az első kezelést, Mai, életében először, képes volt egy métert sétálni a szülei segítségével" – nyilatkozta a lelkész. A szülők annyira lelkesek lettek a remény első sugarai által, hogy törölték az orvosi kezelést, Mait elvitték a lelkészhez, hogy

még többször imádkozzon érte.

Az ima után Mai, az egyik kezével a falat támasztva, el tudott sétálni az ágya egyik végétől a másikig. A szülők megkérték az imádságban részt vevő lelkészeket, hogy imádkozzanak a lányukért még egy alkalommal, mielőtt visszautaznak a Dak Lak tartományi otthonukba.

Két nappal később értesítették a lelkészt, hogy Mai 70 százalékban meggyógyult. "Nem sokkal ezután Mai tudott állni, járni és futni, mint egy átlagos gyerek" – mondta a lelkész a CAM-nak. "Halleluja! Ez csoda, Isten meggyógyított egy születési rendellenességgel született kislányt!"

A gyógyulás híre nagyban segítette a Dak Lak tartományi gyülekezet növekedését.

Vietnámi nők közösségi órát tartanak.

A bennszülött, helyi lelkészi hivatal vezetőjének felesége evangélizálni kezdett a rákos betegek között a kórházban, és a CAM értesülése szerint azok a páciensek, akik érdeklődtek az evangélium iránt, nyitottabbak voltak, hogy elfogadják a gyógyulásukért mondott imát.

"Hanoiban négy rákközpont van, a misszió egyik munkatársa az egyikben dolgozik, és arról számolt be, hogy két nap alatt 50 ember fogadta el Jézust megváltójának" – a CAM misszióigazgatója elmondása alapján.

"A betegek általában két hetet töltenek a kórházban, a missziómunkások viszont azután is próbálják tartani a kapcsolatot velük." Az igazgató hozzátette, hogy általában a betegek családja hosszú időt tölt a kórházban, segítve a beteg családtagját, így a családtagok is hallják az evangéliumot.

Az állapot annyira rossz, hogy gyakran két ember fekszik egy ágyban, és még ketten az alatt. "A folyosó tele van emberekkel, nagyon koszos, és a családnak kell gondoskodnia a beteg családtagjuk élelmezéséről. Ho Chi Minh városban két kórház van, ami rákkezeléssel foglalkozik, de most építenek egy nagyobbat" – nyilatkozta az igazgató.

A misszió igazgatója missziómunkásokat keres a rákközpontokban, valamint embereket, akik imádkoznak a munkáért. A missziómunkások vietnami és khmer nyelven írt Biblia-verseket és egyéb, tréninganyagot tartalmazó memóriakártyát adnak azoknak, akik elfogadták Jézust.

"Általában a hegyi törzsek nyitottak az evangéliumra, de az alföldi vietnamiak nem kimondottan – számolt be az igazgató. – A kórházi betegek 30 százaléka törzsi származású, 70 százaléka vietnami. A misszió tagjai nagyon örülnek ennek, mert így el tudják érni mindkét etnikai csoportot, és a vietnamiakat is az evangéliummal." Van egy terület, ami kimondottan nem befogadó az evangéliumra, ez a Vinh City, Vietnam észak-közép partszakaszánál.

Hajvágás a hajléktalanoknak

Triatlon a beteg kisöcsémmel

100 évesen hatvanszor olvasta el a Bibliát