A SAKK ÁLTAL TÖRT KI A SZEGÉNYSÉGBŐL

Egy Nigériából az Egyesült Államokba bevándorló fiatal hajléktalan fiú, az egyik legvalószínűtlenebb hobbi; a sakk által tört ki a szegénységből.A család attól tartott, hogy keresztényként a Boko Haram militánsok áldozatává válhat, ezért Tanitoluwa Adewumo 2017-ben családjával együtt, elmenekült Nyugat-Afrikából, és menedékjogot kapott New Yorkban. A helyi hajléktalan menedékhely lakóivá váltak, ahol Adewumi sakkozni tanult, hogy elüsse az idejét. Egy kis idő múlva viszont, ez a rendkívül okos fiatal fiú kitűnt a többi játékos közül.

Egy kicsit több, mint egy évvel azután, hogy megtanult sakkozni, Adewumi első helyezett lett az 52. New York Állambeli Tudósok Bajnokságán, melyet, az óvodástól a 3. osztályos korcsoportnak rendeztek meg. Bámulatba ejtő mutatvány volt ez egy olyan kisfiútól, aki ennyi mindenen ment keresztül – de itt még nincs vége a történetnek. Adewumi és családja azonban még mindig a New York-i menedékhelyen maradt, ami nem egy ilyen fiatal fiúnak való hely.

Ekkor lépett közbe a nyilvánosság hihetetlen módon, hogy segítő kezet nyújtson. Adewumi elért eredményének köszönhetően létrehozták a GoFundMe nevű kampányt és gőzerővel gyűjtésbe kezdtek a család számára, derült ki a sajtótájékoztatón. Mindössze 10 nap alatt 246.000 dollárt gyűjtöttek össze Adewuminak és bátor családjának.

A hajléktalan fiú az egyik legvalószínűtlenebb hobbi, a sakk által tört ki a szegénységből.

"Akinek sokat adtak, attól többet kérnek számon." írta bejegyzésként az oldalán Tanitoluwa édesapja, Kayode Adewumi, megjegyezve, hogy családjuk minden igénye be lett töltve. Házuk lett, jogi segítségük, munkájuk és pénzük a megélhetéshez.

"Úgyhogy fogjuk az áldásainkat és visszaadjuk Istennek és a világnak" – mondta.

Annak ellenére, hogy mennyi nehézségen kellett keresztülmenniük, Adewumi életben tartotta hitüket. Megfogadták, hogy a kapott pénz tíz százalékát a helyi gyülekezetnek adják, amely segített nekik lábra állni. A megmaradt összeggel pedig, az afrikai bevándorlók Egyesült Államokba való letelepedését szeretnék megkönnyíteni és támogatni, mondta Kayode. Az adományt újonnan létrehozott szervezetükön; a Tanitoluwa Adewumin keresztül fogják szétosztani.

"Szeretnénk a másoktól kapott nagylelkűséget megosztani a szükségben lévőkkel" - jegyezte meg a család.

"Bárki, aki Afrikából jön és abban a helyzetben van, amiben mi voltunk," magyarázta Adewumi. "Azokon segíteni fogunk." "Van otthonom! Van otthonom!" Kiáltotta Tani mikor az új lakhelyükre érkeztek, számolt be a New York Times. "Amerika az álmok országa," vallotta be Kayode. "Hála Istennek, hogy a világ egyik legjobb városában élhetek, ami New York, New York!" Isten áldja ezt a csodálatos családot!

Forrás: cbn.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első házas Down-szindrómával élő pár

Egy magyar agykutató Istenről

Megkönnyezett találkozás 102 évesen


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!