86 ÉVES KORIG GYŰJTÖTT ADOMÁNY

Egy 86 éves ember életen át tartó újrahasznosító munkája 400 000 dollár adományt hozott össze.

Egy idős férfi szenvedélyes segítőszándéka és újrahasznosító tevékenysége hatalmas változást indított el a helyi georgia-i közösségében. Johnny Jeggings minden oldalról tekintve egy átlagos 86 éves férfi, kivéve, hogy odaszentelte magát az újrahasznosításnak, melynek betartása a legtöbb amerikai számára kihívás.

Jennings a 80-as évek közepén, kezdett el először újságpapírokat gyűjteni, mikor fia még kisgyerek volt. Meg akarta gyermekének tanítani, hogy fontos az életben a megfelelő szemlélet az anyagiakkal kapcsolatban. Apja és fia kijárt legalább heti egy alkalommal gyűjteni és eladni papírokat. A profit, amelyre szert tettek fáradozó munkájuk során, egy speciális takarékbetét-számlára ment Jennings egyetlen fia, Brent részére.

Több éves gyűjtögetés és megtakarítás után, mikor már készen állt az első házát megvásárolni, Brent kijelentette, hogy elegendő pénz gyűlt össze a foglaló részlet kifizetéséhez.

A csendes, és alázatos lelkületű Jennings.

Ez a csodálatos "életlecke" maradandó hatást gyakorolt Brentre, édesapját pedig megerősítette abban, hogy idejétől függően folytassa az újrahasznosítást. Így az elmúlt 32 évben, hosszú évekkel fia házvásárlása után, a 86 éves férfi továbbra is végezte a munkát és minden penny-t egy szívéhez közel álló szervezetnek, a Georgiai Baptista Gyermekotthon és Családsegítő Szolgálatnak adományozta. Elsőként tinédzser korában járt ebben az otthonban Jennings. Azt mondta:

"Amikor 18 éves voltam, meglátogattam a gyermekotthont és együtt ebédeltünk az ott lakókkal. Ahogy készülődtünk elindulni, három kisfiú a térdembe kapaszkodott és kértek, hogy legyek az apukájuk."

Egy szívfacsaró kérés, melyet nem lehetett teljesíteni ilyen fiatalon. Jennings azonban így folytatta: "Ettől a pillanattól kezdve megtettem mindent, ami tőlem tellett." Például gondoskodott nekik ételről, ruhákról és "bármiről, amit hasznosíthattak". Ilyen évekkel a háta mögött, illetve kilencmillió dollár értékű újrahasznosítás után, kb.

400 000 dollárt tudott adományozni az otthonnak.

A Georgiai Baptista Gyermekotthon és Családszolgálat (Georgia Baptist Children's Homes & Family Ministries) elnöke, Kenneth Thompson azt mondta: "Johnny Jennings a legjóindulatúbb személy, akivel valaha is találkoztam. Mindig csodáltam a csendességét, alázatos lelkületét, az elkötelezettségét mások segítésére és legfőképpen a szeretetét azok iránt a gyerekek iránt, akiket mi gondozunk."

Összefoglalva: "Nagyon áldottak vagyunk, hogy egy ilyen személy odaadóan segíti a mi szolgálatunkat."

Fordította: Csöndes Evelin | faithwire.com

Egy lélekszörfös szíve

7 éves, játékgyűjtést tart

A sakk által tört ki a szegénységből