86 ÉVES KORIG GYŰJTÖTT ADOMÁNY

Egy 86 éves ember életen át tartó újrahasznosító munkája 400 000 dollár adományt hozott össze.Egy idős férfi szenvedélyes segítőszándéka és újrahasznosító tevékenysége hatalmas változást indított el a helyi georgia-i közösségében. Johnny Jeggings minden oldalról tekintve egy átlagos 86 éves férfi, kivéve, hogy odaszentelte magát az újrahasznosításnak, melynek betartása a legtöbb amerikai számára kihívás.

Jennings a 80-as évek közepén, kezdett el először újságpapírokat gyűjteni, mikor fia még kisgyerek volt. Meg akarta gyermekének tanítani, hogy fontos az életben a megfelelő szemlélet az anyagiakkal kapcsolatban. Apja és fia kijárt legalább heti egy alkalommal gyűjteni és eladni papírokat. A profit, amelyre szert tettek fáradozó munkájuk során, egy speciális takarékbetét-számlára ment Jennings egyetlen fia, Brent részére.

Több éves gyűjtögetés és megtakarítás után, mikor már készen állt az első házát megvásárolni, Brent kijelentette, hogy elegendő pénz gyűlt össze a foglaló részlet kifizetéséhez.

A csendes, és alázatos lelkületű Jennings.

Ez a csodálatos "életlecke" maradandó hatást gyakorolt Brentre, édesapját pedig megerősítette abban, hogy idejétől függően folytassa az újrahasznosítást. Így az elmúlt 32 évben, hosszú évekkel fia házvásárlása után, a 86 éves férfi továbbra is végezte a munkát és minden penny-t egy szívéhez közel álló szervezetnek, a Georgiai Baptista Gyermekotthon és Családsegítő Szolgálatnak adományozta. Elsőként tinédzser korában járt ebben az otthonban Jennings. Azt mondta:

"Amikor 18 éves voltam, meglátogattam a gyermekotthont és együtt ebédeltünk az ott lakókkal. Ahogy készülődtünk elindulni, három kisfiú a térdembe kapaszkodott és kértek, hogy legyek az apukájuk."

Egy szívfacsaró kérés, melyet nem lehetett teljesíteni ilyen fiatalon. Jennings azonban így folytatta: "Ettől a pillanattól kezdve megtettem mindent, ami tőlem tellett." Például gondoskodott nekik ételről, ruhákról és "bármiről, amit hasznosíthattak". Ilyen évekkel a háta mögött, illetve kilencmillió dollár értékű újrahasznosítás után, kb.

400 000 dollárt tudott adományozni az otthonnak.

A Georgiai Baptista Gyermekotthon és Családszolgálat (Georgia Baptist Children's Homes & Family Ministries) elnöke, Kenneth Thompson azt mondta: "Johnny Jennings a legjóindulatúbb személy, akivel valaha is találkoztam. Mindig csodáltam a csendességét, alázatos lelkületét, az elkötelezettségét mások segítésére és legfőképpen a szeretetét azok iránt a gyerekek iránt, akiket mi gondozunk."

Összefoglalva: "Nagyon áldottak vagyunk, hogy egy ilyen személy odaadóan segíti a mi szolgálatunkat."

Fordította: Csöndes Evelin | Forrás: faithwire.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bocsánat a 20 évvel korábbi lopásért

Hátán cipeli szerelmét

Jen, a lábak nélküli tehetség


Szólj hozzá!