A 11 ÉVES GÉNIUSZ ISTENRŐL

A 11 éves géniusz be akarja bizonyítani, hogy Stephen Hawking tévedett, márpedig:
"Isten valóban létezik".

William Maillis nem egy átlagos 11 éves kis srác. Abban a korban, mikor a legtöbb 11 éves arra fókuszál, hogy teljesítsen egy újabb szintet egy videó játékban, vagy hogy elüsse a labdát a szombati baseball meccsen, William eltökélt afelől, hogy asztrofizikus legyen. A legtöbb gyermek arról álmodozik, hogy tűzoltó, orvos vagy talán asztronauta, esetleg tanár legyen, de William nem csupán álmodozik arról, hogy asztrofizikus legyen, hanem már éppen azzá válik.

A kisfiú Pennsylvaniában, 2016 májusában végezte el a középiskolát, mindössze 9 évesen. Közösségi főiskolákon való részvétel után tavaly ősszel jelentkezett a Carnegie Mellon Egyetemre. Apja, Peter Maillis azt mondja, hogy William mindössze 7 hónaposan már egész mondatokat kezdett el beszélni. 21 hónaposan már összeadott, és 2 éves koráig megtanult szorozni - abban az időben gyermekkönyveket is olvasott, valamint írt egy 9 oldalas könyvet is : ' Happy Cat ' ( Boldog macska ) címmel. 4 éves korában algebrát, jelnyelvet és görög nyelvet tanult, és amikor 5 éves volt egy este alatt elolvasott egy teljes, 209 oldalas geometria tankönyvet, majd másnap reggel felébredve megoldott egy körméreti problémát.

Ez a gyerek szó szerint egy géniusz, akit az Ohio State University pszichológusa Joanne Ruthsatz is annak vallott. William vágya, hogy asztrofizikus legyen, erős hitében gyökerezik. Nem ért egyet néhány Einstein és Hawking teóriával a fekete lyukakról, és megvannak a saját elképzelései a világegyetem létezésének bizonyítására is.

William nem ért egyet néhány Einstein és Hawking teóriával.

A görögkeleti ortodox pap fia, William, azt akarja bizonyítani, hogy egyetlen külső erő képes az univerzum létrehozására, ami azt jelenti, hogy "Isten valóban létezik".

Stephen Hawking azonban, aki nemrég, 76 éves korában elhunyt, nagyon eltérő állítást vallott. "Mielőtt megértettük volna a tudományt, természetes volt azt hinnünk, hogy Isten teremtette a világegyetemet, de most a tudomány meggyőzőbb magyarázatot nyújt." - mondta egyszer a híres fizikus. "Úgy értettem: hogyha ismernénk Isten elméjét, akkor megismernénk mindent amit Isten is ismer, ha létezne Isten, de nem létezik. Én ateista vagyok."

William szülei azt mondják, hogy ők soha sem kényszerítették a tanulmányai felé, vagy hogy bebizonyítsa Isten létezését, hanem inkább afelé terelték, hogy egy "normális" 11 éves gyermek lehessen. "Normális emberek vagyunk" magyarázta Peter. "És ő egy normális gyerek. Nem lehet megkülönböztetni őt 11 éves társaitól. Szereti a sportokat, a tv műsorokat, a számítógépet és video játékokat csak úgy, mint mások."

De még így is különbözik más gyerekektől, mert William életcélja tökéletesen világos számára. Amikor arról kérdezték, hogy mi az "álma", a gyermek hezitálás nélkül válaszolt.

"Asztrofizikus szeretnék lenni, így be tudnám bizonyítani ennek a tudományos világnak, hogy Isten valóban létezik." - nyilatkozta William egy közelmúltban adott interjúban a Hellenic College Holy Crossnak.

Amikor megkérdezték, hogy miért érzi szükségét annak, hogy bizonyítson a tudósoknak, a válasza méginkább mélységes volt: "Nos, azért mert vannak ezek az ateisták, akik azt próbálják meg bizonygatni, hogy Isten nem létezik, amikor a valóságban sokkal több hitet igényel az, hogy abban higgy, hogy nincs Isten, mintsem abban higgy, hogy Ő valóban létezik. Mert sokkal logikusabb az, hogy valaki alkotta a világegyetemet, annál, hogy az magát teremtette. Nagyobb hitet kíván az az állítás, hogy a világegyetem saját maga által jött létre, attól, hogy valaki megalkotta azt, mert ez sokkal logikusabb."

Nos, nem tudom te hogy vagy vele, de én már alig várom, hogy ez a "normális", Isten félő kissrác feltárja az egyik legtermékenyebb tudományos elmék teoriáját - amit azt a nagy tudós MatthewMaury állított, miszerint "A biblia igaz és a tudomány is igaz, és ezért mindkettő, ha valóban olvasható, de bizonyítja a másik igazát.'

86 éves korig gyűjtött adomány

Végtagok nélkül örökbe fogadva

A koldus, aki mások segítésére kér