7 ÉVES, JÁTÉKGYŰJTÉST TART

Sophia Novotny, egy 7 éves kislány, aki elvesztette otthonát a kaliforniai tűzvészben; játékgyűjtést tart a rászoruló gyerekeknek.

Egy kislány, aki nemrég mindenét elvesztette a napokban történt kaliforniai tűzvészben, azt az önzetlen döntést hozta, hogy játékgyűjtést szervezzen a rászoruló gyerekeknek. A 7 éves Sophia Novotny és családja a kevésbé ismert "Woolsey" tűz következtében vesztette el Agoura Hills-i otthonát, ami a Los Angelestől északra fekvő területen pusztított.

"Sophia nagyon hamar rájött arra, hogy mindenünk odalett." - mondta April Novotny, Sophia édesanyja az ABC-7-nek. Habár a tragédia elkeserítette a családot, a nem mindennapi kislány terveket kezdett szőni, hogyan segítsen azoknak a gyerekeknek, akiket érintett a katasztrófa.

"Aznap, mikor elvesztettük a házunkat, Sophia így szólt: "Vigyünk néhány játékot a többi gyereknek, akik elvesztették az otthonukat." - említette April. Vasárnap a másodikos kislány „Sophia Kívánságai” néven játékgyűjtést tartott Thousand Oaks-ban. Az esemény nagy sikernek bizonyult, és több száz játékot szállítottak ki a gyerekeknek, akik Sophiához hasonlóan mindenüket elvesztették a tűzben.

A játékgyűjtést, egy helyi vállalkozás, a RadNet együttműködésével valósították meg, ami több száz vendéget szervezett be, akik örömmel segítettek.

Elvesztették a házukat. Sophia sírás helyett játékgyűjtést szervezett a sorstársai számára.

A hálaadás és a karácsony közeledtével, Sophia elárulta, egyetlen célja volt a játékgyűjtés megszervezésével, hogy segítsen más gyerekeknek.

Tudom milyen érzés elveszíteni a dolgaidat" – mondta.

April a Facebookon köszönte meg mindazoknak, akik részt vettek a gyűjtésben:

"Köszönöm mindenkinek, aki segített Sophia ötletének megvalósításában!!! Olyan sok ember jött támogatni, adományozni vagy egyszerűen csak megölelni egymást. Ezek a gyerekek segíteni szeretnének és azt érezni, hogy valamire hatással lehetnek ebben a káoszban, amit életnek hívunk. Sophia ma már valamivel biztosabb a világban betöltött szerepe felől."

Sophia a Ventura megyei tűzoltóság figyelmét is felkeltette, akik egy Facebook bejegyzésben dicsérték a kis hölgy bátorságát és kedvességét:

"Sophia Novotny egy 7 éves kislány, aki nemrég mindenét elvesztette a Woolsey tűzvészben. Le volt sújtva, azonban sírás helyett játékgyűjtést szervezett a sorstársai számára. Kezdeményezése nemcsak hogy 4 családnak juttatott ajándékot közvetlenül, de több ezernyi játék gyűlt össze a szeretet-motiválta gyűjtőakcióban. Sophia egy csodálatos fiatal hölgy és büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk egy igazán különleges dologban."

A sakk által tört ki a szegénységből

600 iránit Jézushoz vezetett

Lemondott a járásról egy kisfiú kedvéért