PÜNKÖSDVASÁRNAPI MÉSZÁRLÁS NIGÉRIÁBAN

A feltételezések szerint legalább 50 ember, köztük sok gyermek meghalt, miután pünkösdvasárnap fegyveresek lövöldöztek a hívőkre és robbantottak egy délnyugat-nigériai templomban.



A támadók az Ondo államban lévő St. Francis katolikus templomra éppen akkor törtek rá, amikor az emberek éppen istentiszteletre gyűltek össze - közölte Ogunmolasuyi Oluwole törvényhozó. Az Ondoi Egyházmegye püspöke, Jude Arogundade szerint fegyveresek hatoltak be a templomba, míg más fegyveresek a templom előtt szintén megölték a rémülten menekülő híveket. A jelentések szerint egy papot is elraboltak.

Adelegbe Timileyin, aki az Owo területért felelős vezető, azt nyilatkozta, hogy legalább 50-en haltak meg a támadás során, azonban ez a szám valószínűleg emelkedni fog. Rotimi Akeredolu Ondo kormányzója azt tweetelte, hogy a támadókat "le fogják vadászni, és meg fognak fizetni a bűneikért". "Mélységesen elszomorít a mai napon a St. Francis katolikus templomban imádkozó ártatlan owói emberek elleni indokolatlan támadás és gyilkosság" - írta egy külön tweetben.

A feltételezések szerint legalább 50 ember, köztük sok gyermek meghalt, miután pünkösdvasárnap fegyveresek lövöldöztek a hívőkre


"Ez az aljas és sátáni támadás egy előre megtervezett merénylet volt Owo Királyság békeszerető népe ellen, akik az évek során viszonylagos békét élveztek".

Rómában Ferenc pápa részvétét fejezte ki az áldozatok és családtagjaik felé
"A pápa értesült a nigériai Ondóban a pünkösd ünnepén a templom elleni támadásról és több tucat hívő, köztük sok gyermek haláláról. Mialatt a részletek tisztázása folyamatban van, Ferenc pápa imádkozik az áldozatokért és az országért, mely az ünnep idején fájdalmasan érintett, és mindkettőt az Úrra bízza, hogy elküldhesse Lelkét, hogy megvigasztalja őket" - áll a pápa közleményében.

A CBN News korábban már beszámolt arról, hogy az elmúlt években Nigéria-szerte elszaporodtak a keresztények elleni támadások. Az Iszlám Állam (IS) csoport a múlt hónapban közzétett egy videót, melyben állítólag mintegy 20 keresztény meggyilkolása látható az északkelet-nigériai Borno államban.

Márciusban fulani pásztorok a jelentések szerint 50 keresztényt öltek meg és elraboltak egy katolikus papot Kaduna államban. Iszlám terroristák pedig a gyanú szerint március 20-án 32 keresztényt és két katonát öltek meg a kaurai Kagoro városban.

Az Open Doors világmegfigyelő listája Nigériát a világ azon országai között a 7. helyen tartja számon, ahol a legnehezebb kereszténynek lenni.