A RADIKÁLIS HINDU IDEOLÓGIA, AMELY KIREKESZTI A KERESZTÉNYSÉGET

Aggasztó tendencia van kialakulóban a világ legnagyobb demokráciájában. Több millió ember Indiában úgy gondolja, hogy az ország a hinduk tulajdona, a kereszténységet és az iszlám vallást el kell távolítani a társadalomból.



Az emberi jogokat megvédő csoportok azzal vádolták India miniszterelnökét, hogy támogatja ezt a szélsőséges nézetet. Ez pedig a keresztények elleni erőszakos cselekedetekhez vezet, amelyet az állam hallgatólagosan engedélyez.

Paul arra volt képezve 16 évesen, az R.S.S (Rashtriya Swayamsevak Sangh) által, amely egy hindu félkatonai szervezet, hogy célba vegye a keresztényeket. "Mivel hindu voltam és az R.S.S. tagja, kitartóan követtem a hindu alapelveiket, ezért a keresztények és lelkészek meggyilkolása volt a célom," nyilatkozta a CBN News-nak, akinek a biztonsága érdekében, eltitkoltuk a valódi kilétét. Paul azt mondja, hogy az R.S.S. a keresztényeket szemeli ki, amiért sok hindu Indiában elhagyja a vallását és Jézus Krisztus követője lesz. A szervezet egyik alapítója azt mondta, hogy a kereszténység 'nemzetellenes' és 'ellenséges' ezért így is kell kezelni. Az R.S.S. tagjai általában összekötik a hindu vallás oktatását, az önvédelem és más gyakorlatok tanításával.

"Azt mondták nekünk, hogy a kereszténység nem tartozik az országunkhoz, mert embereket térítenek meg, ezért kell megtámadnunk a lelkészeket és lerombolnunk az imaházakat, hogy India egy hindu ország maradjon," mondta.

India népességét 80%-ban hinduk teszik ki. A muzulmánok 14%-ban vannak jelen. India harmadik legnagyobb vallása a kereszténység, amely 26 millió követőjével 2,3%-át teszi ki India lakosságának és ez a szám fokozatosan növekszik. Paul elhatározta, hogy megállítja ezt a növekedést, úgy gondolta, hogy megkapta a lehetőséget, amikor az egyik lelkész meglátogatta a szállását. De az eredeti terve helyett az élete teljesen megváltozott, amikor a lelkész megosztotta vele az evangélium üzenetét. "A szívem összetört amikor hallottam, hogy Jézus vére énértem folyt ki, hogy Jézus szeret és a vérét ontotta az én bűneimért. Ott helyben átadtam az életem Krisztusnak," mondta Paul.

Több millió ember Indiában úgy gondolja, hogy az ország a hinduk tulajdona, a kereszténységet és az iszlám vallást el kell távolítani


Paul most utazó lelkészként szolgál Indiában, Karnátaka állam távoli területein, amelyet gyakran a pásztorok temetőjének neveznek a nagyon heves keresztény üldözések miatt. Az R.S.S. sorozatosan támadja a gyülekezetét. Börtönbe is zárták a prédikálásai miatt. Mégis, nem hagyta abba a szolgálatát. "Isten szeretetét éreztem még a börtönben is, annak ellenére hogy nagyon sok verést kaptam, mégis tudtam örülni, ezért nagyon hálás vagyok Istennek."

India, a maga 1,4 milliárd lakosával, a világ legnagyobb demokráciája. Az emberi jogok és a vallásszabadság szószólói azonban azt mondják, hogy a demokrácia visszavonulóban van, amióta Narendra Modi, a hindu BJP kormány vezetője átvette a hatalmat 2014-ben. "Kína után, Indiában van a 'legkifinomultabb' kormány, ami a vallásszabadság korlátozását illeti," mondta Dr. David Curry, az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadság Bizottságának (USCIRF) a képviselője. Az USCIRF megfigyelte, hogy egyre több a keresztények elleni erőszak Modi vezetése alatt. A támadások nagy részét az R.S.S és más szélsőséges hindu csoportok hajtják végre, ezek a csoportok összeköttetésben állnak a miniszterelnök politikai pártjával.

Modit azzal vádolják, hogy a Hindutva elveit támogatja. A Hindutva egy radikális ideológia, amely azt tanítja, hogy csak a hinduk lehetnek igazi indiaiak és a más vallásúak, az idegeneket - legfőképp a keresztényeket és a muzulmánokat- el kell távolítani a társadalomból. "Az a céljuk hogy kiszorítsák a kereszténységet Indiából. Indiát a hinduizmus szent földjének tekintik és ezt a tényt meg akarják őrizni," nyilatkozta Curry a CBN news-nak. Ebbe az is beletartozik, hogy olyan törvényeket adjanak ki, amely kiközösíti a vallási áttérítésen átesetteket, különösen a keresztény és muszlim kisebbségeket célozva. Tavaly szeptemberben, Karnátaka volt a tizedik indiai állam, amely elfogadta a 'konverzióellenes törvényt', ami 3-5 évre ítéli el azokat, akiket bűnösnek találnak az emberek erőszakos keresztény hitre térítésében.

Joseph (nem ez a valódi neve), Karnátaka különböző településein lelkész. Az ő kilétét is eltitkoltuk, a biztonsága érdekében. "Amióta elfogadták a konverzióellenes törvényt, a hatóságok azt állítják, hogy erőszakosan térítjük meg az embereket," mondta a CBN news-nak. Továbbá, az R.S.S. és más jobboldali hindu csoportok azzal vádolják, hogy pénzbeli vagy egyéb megvesztegetéssel téríti át a hindukat. Joseph tagadta ezeket a vádakat. "Amikor hozzákezdtünk a misszióhoz, 35 évvel ezelőtt, nem volt ennyi nehézségünk. Azokban a napokban vallásszabadság volt, de most nem tudunk szabadon beszélni, nem tudunk röpiratot terjeszteni, nem csinálhatunk semmit. Ebben a helyzetben találtuk magunkat. Mindenki félve vezeti a gyülekezetét," nyilatkozta Joseph. Paulhoz hasonlóan, Joseph-nek is el kellett viselnie a hindu radikálisok haragját.

"Megrongálták a biciklim, elégették a bibliákat, bejöttek a templomba az istentisztelet alatt és megverték az embereket. A rendőrség többször razziázott nálam, behurcoltak a rendőrségre és folyamatosan meg voltam vádolva, hogy erőszakosan térítem meg az embereket, de soha nem volt bizonyítékuk." Mindenesetre, a 28 államból, amelyek nagy többségét Modi pártja vezeti, 12 állam elfogadta azokat a törvényeket, amelyek szabályozzák a vallási áttérítést. Ezekben az államokban megfigyelhető a keresztények elleni erőszak megnövekedése.

Don Shenk egy olyan szervezet élén áll, amely 1978 óta elsősorban keresztény rádióadásokon keresztül terjeszti az evangéliumot Indiában. "Elképesztő, hogy a keresztények mennyire szilárdan kitartanak hitük mellett," mondta Shenk a CBN News-nak. Csoportja olyan eseteket dokumentált, amikor hindu szélsőségesek diszkriminálják az újonnan megtért keresztényeket. A hatóságok, főképp a kisebb településeken, nem tesznek semmit a kiszolgáltatott hívők megvédése érdekében. "Elképesztő az, hogy hány embert tiltanak el attól, hogy kimenjenek az utcára vagy vásároljanak a piacon. A keresztények ki vannak rekesztve a családból és a közösségből, megverik őket, sőt olykor meg is ölik őket, és lerombolják a házukat," mondta Shenk.

Annak ellenére, hogy India alkotmánya feljogosítja a keresztényeket a prédikálásra, Shenk szerint az indiai gyülekezeteknek nagyon óvatosnak kell lenniük. "Imádkozzatok a hívőkért, hogy álljanak szilárdan a hitben és imádkozzatok azokért is, akik végrehajtják az erőszakot, hogy változzon meg a szívük, mert láttunk már hasonlót megtörténni. Egy hindu pap azzal fenyegetőzött egy faluban, hogy összetör egy rádiót, amit valaki közvetítésre használt, de miközben fenyegetőzött és közeledett, meghallotta amit mondtak a rádióban és elfogadta Jézust személyes megváltójaként," mondta Shenk.