A PAKISZTÁNI TÖRZS, AMELY JÉZUS FELÉ FORDULT

Egy pakisztáni tinédzser állítólag az egész törzsét arra késztette, hogy magához ölelje Jézust, ezt a figyelemre méltó történetet osztotta meg a Mission News Network (MNN).



A 17 éves, biztonsági okokból 'Rehan' álnéven futó fiatalember pincérként dolgozott, amikor találkozott Safdarral, egy teherautósofőrrel, aki az FMI nevű missziós csoport munkatársa volt. Safdar egy hangos Bibliát adott át Rehannak, miután találkoztak, és a tinédzser meghallgatta. Ezután találkozni kezdett Safdarral, hogy Istenről és a Bibliáról beszélgessenek. Hamarosan keresztény lett, és megkeresztelkedett - írja az MNN. De ez aligha a történet vége.

Rehan hamarosan megosztotta az evangélium üzenetét a családjával és a közösség tagjaival. Tekintettel arra, hogy a keresztényeknek milyen széles körű és intenzív üldöztetéssel kell szembenézniük Pakisztánban, ezek a cselekedetek veszélyesek és minden kétséget kizáróan bátrak voltak. Eleinte Rehan szülei, akik fogékonyak voltak az evangéliumra, megijedtek. De a beszámolók szerint ő tovább folytatta.

Egy pakisztáni tinédzser állítólag az egész törzsét arra késztette, hogy magához ölelje Jézust


Egy Nehemia nevű férfi, aki az FMI-nek dolgozik, elmondta, hogy Rehan nem tántorodott el. Meghívta a misszionáriusokat, hogy szolgáljanak a törzsének és osszák meg az evangéliumot - és az eredmények hihetetlenek voltak. Rehan 60 fős törzse a beszámolók szerint felhagyott a muszlim imádkozással, és Jézus felé fordult.

"Egy este összegyűjtötte a törzs összes tagját egy hatalmas sátor alá. Először Rehan egy filmet mutatott be Jézusról" - mesélte Nehemia az MNN-nek. "Aztán egy FMI munkatárs egy 15 perces áhítatot mondott a Krisztusban rejlő új reményről. Aznap egy 17 éves fiú az egész törzsét az Úr Jézus Krisztushoz vezette".

Most a missziós csoportok imádságot kérnek ezért a törzsért és másokért a régióban.

Ez a történet különösen figyelemre méltó, figyelembe véve azt az ellenséges színteret, ahol Rehan bátran megosztotta az evangéliumot. Ahogy az Open Doors USA '2022 World Watch List' című kiadványa megállapítja, hogy Pakisztán az egyik legveszélyesebb ország a világon, ahol érdemes kereszténynek lenni. Az ország a nyolcadik helyen áll a listán, az üldözés elsődleges formája az iszlám elnyomás.

"Pakisztánban a keresztényeket másodrendű állampolgároknak tekintik, és az élet minden területén megkülönböztetik őket" - számolt be az Open Doors. "Az egyházi vezetőket letartóztathatják, ha nem tartják magukat a hatóságok kívánalmaihoz. Ezek a letartóztatások figyelmeztetésként hatnak a keresztény kisebbségre, és tovább félemlítik őket".