A KÍNAI ELNÖKNEK PRÓBÁLT ÜZENNI

Letartóztattak egy kínai keresztény asszonyt, miután megpróbálta hirdetni az evangéliumot Xi Jinping elnöknek.



Március 15-én Zhou Jinxia keresztény nő Dalianból Pekingbe utazott, ahol az egykori császári palota elülső kapujába egy transzparenst helyezett ki, melyen ez állt: "Isten szereteti a világ népét és Xi Jinpingért is kiált!" Célja az volt, hogy lehetőséget kaphasson az evangéliumról beszélni Xi Jinpingnek, a Kínai Népköztársaság elnökének, aki a Nemzetközi Emberi Jogok Kongresszusán és a Kínai Népi Politikai Egyesületének Konferenciáján vett részt az épületben.

Röviddel a transzparens kihelyezése után azonban a rendőrök elfogták és visszaszállították szülővárosába Zhout. Másnap a Dalian Kommunális Közbiztonsági Hivatal büntetőeljárást indított ellene.

Nem először fordult elő hasonló incidens vallási megmozdulás miatt. Ez a hölgy az elmúlt években több tucatszor utazott Zhongnanhai-ba az evangélium hirdetése miatt, és minden alkalommal őrizetbe vették vagy elzárták, de nem adta fel.

2016-ban egy másik keresztény nő 10 napot töltött előzetes letartóztatásban, mert hasonló módon üzent Xi Jinping és felesége részére: "Isten szereti a világ népét, és kiált Xi Jinping és Peng Liyuan bűnösökért, hogy bánják meg bűneiket. A mennyek országa közel van, bűnbánatot kell tartanotok!" A rendőrség meglátása szerint a transzparensekkel

"a keresztények zavarják a társadalmi rendet."

Zhou Jinxia keresztény nő egyik, korábbi üzenete


Tavaly Zhou és egy keresztény testvére elment a pekingi Közösségi Épület Nagytermébe, ahol megpróbált prédikálni az ott megrendezésre kerülő konferencia résztvevői számára. Mindkettőjüket elzárták és büntetőeljárás indult ellenük. Sajnos nincs más lehetőségük és módjuk hirdetni az Igét, csak életük és szabadságuk kockáztatásával. Ezen erőfeszítések azonban, Istennek hála, nem múlnak el nyomtalanul.

Az elmúlt időszakban a sok incidens hatására új jogszabályok léptek életbe, melyek értelmében a jövőben lesz lehetőség az evangélium szabadabb hirdetésére, a "vallási meggyőződés szabadságának megóvása" érdekében. "A vallási ügyek kapcsán továbbra is fent kell tartani a törvényességet, az illegális és szélsőséges fellépéseket meg kell fékezni a jövőben is."

"A vallási csoportok vagy egyének nem gerjeszthetnek vitát és nem konfrontálódhatnak nem vallásos személyekkel a hitük és világnézetük miatt." – mondja a jogalkotó.

A jogszabályok megsértése miatt kiszabott pénzbírságok növekedtek, és az előzetesen nem jóváhagyott események szervezőire már a korábbi 100 000 jüan helyett 300 000 jüan bírságot szabhatnak ki. Kína a 43. helyen áll a világ 50 legveszélyesebb országa közül a keresztény üldözések tekintetében. Az üldöztetés mögött elsődleges a kommunista kormány áll.

"A keresztények különösen a hatóságok által üldözöttek, mivel ők a legnagyobb társadalmi erők Kínában, amelyeket az állam befolyása alatt tart."- nyilatkozott korábban egy Kínában élő keresztény.