A HÉTGYEREKES ANYA ELVESZTETTE CSALÁDJÁT KERESZTÉNYSÉGE MIATT

Egy Uganda keleti részén élő hétgyermekes anya súlyos sérüléseket szenvedett, majd elszakították családjától a saját férje és muszlim rokonainak támadását követően. A nőt Krisztusba vetett hite miatt érte megtorlás.



A 37 éves Salimati Naibira, a kenyai Bokuba faluban élt. Férje és rokonai 2021 húsvét vasárnapján annyira megverték, hogy eszméletét elvesztette, majd egy hatalmas karddal átszúrták combját és hátát. Mindezt azután tették, hogy először vett részt a környéken keresztény istentiszteleten a húsvéti ünnep alkalmából. Három nappal ezt megelőzően tért át az iszlámról a keresztény vallásra.

Naibira elmondta, hogy éppen az istentiszteletre tartott, amikor összetalálkozott sógorával, Ahirafu Kowával, aki megkérdezte tőle, merre tart. Valószínűleg ekkor vált gyanússá, miután a nő közölte, hogy meglátogatja egy barátját. Egy órával az istentisztelet után Naibira elmondta, hogy a gyülekezeti épület ablakán keresztül látta, hogy férje és rokonai közelednek a ház felé. "Láttam a férjemet, Ayubu Kairut és néhány családtagot 'Allah Akbar' ['Allah nagyobb'] felkiáltással a templom kapuján belépni." - mesélte Naibira.

A muszlim rokonok botokkal és szomáliai kardokkal léptek be a templom épületébe. Naibira elmondta, hogy a lelkész és néhány egyháztag megpróbálta megvédeni őt, de őket is megtámadták, majd egy kisteherautóba kényszerítették, és a közeli erdőbe hajtottak velük. "Botokkal kezdtek verni, majd a férjem belém vágta a szomáliai kardot a combomnál és a hátamnál. Csak néhány óra múlva tértem magamhoz." - mondta a nő.

"Remélem, hogy a gyermekeim biztonságban vannak!" - mondta


Egy később érkező pásztor körülbelül 15 órakor találta meg a vértócsában fekvő nőt, majd a közeli Kityerera város klinikájára vitte. A kórház személyzetének pár nap elteltével sikerült kapcsolatba lépnie Naibira egy keresztény barátjával, aki hazavitte a kórházból a nőt. Naibira az arcán, a combján és a hátán keletkezett sebekből - csodával határos módon, az Úrnak köszönhetően - teljesen felépült.

Naibira a húsvéti eseményeket megelőzően meglátogatta egy barátját Kaluuba városában, és beszélgetésük során elmondta neki, hogy az orvosok négy éve nem tudnak segíteni súlyos vérfolyásos problémáján. Ekkor keresztény evangélista barátja bizonyságot tett Krisztusról és megkérdezte, imádkozhat-e érte, a gyógyulásáért. "Megosztottam vele a félelmet a négy éve kínzó vérzések miatt!" – mesélte a nő. "Azt mondta, hogy Jézus az igazi gyógyító, és hogy Vele minden lehetséges. Amikor imádkozott értem, úgy éreztem, mintha valami elektromos áram futna végig a testemen."

Az evangélista barátja a nő szükségeinek betöltéséért imádkozott. Naibira ekkor hallott először arról, hogy Isten szeretete kinyilvánult Krisztus bűnökért való áldozatában, és a nő elfogadta Krisztust Megváltóként és élete uraként. Az evangélista azt mondta neki, hogy keresse fel a közeli keresztény közösségért, és április 4-én, húsvét vasárnap ünnepelje Krisztus feltámadását. "Miután elmentem a barátomtól, tele voltam örömmel!" - mondta Naibira. "Éjjel arról álmodtam, hogy megnézek egy filmet Jézus keresztre feszítéséről, hogy még jobban megértsem az akkor történteket."

Izgalommal ébredt, és a vérzése is elállt! Naibira elmondta, hogy nem tudja egyelőre, hogyan szerezhetne felügyeletet gyermekei felett, akik 4 és 17 év közöttiek. Egyelőre, nem térhet haza. "Remélem, hogy a gyermekeim biztonságban vannak!" - mondta.

Uganda alkotmánya és vonatkozó törvényei előírják a vallásszabadságot, ideértve a hit terjesztésének és az egyik hitről a másikra való áttérés jogát. A muszlimok Uganda népességének legfeljebb 12 százalékát teszik ki, magas koncentrációval az ország keleti területein.