KERESZTÉNY TÁLIBOK TALÁLKOZÁSA JÉZUSSAL

Az üldöztetés veszélye ellenére az afgánok egyre nagyobb számban fordulnak a kereszténység felé, egyre többen követik Jézust és vágynak a vele való találkozásra.



"A 'tálib' szó eredeti jelentése: tanítvány." - mondta Dr. Rex Rogers, a helyi keresztény misszió vezetője.

"Jelenleg egyre több afgán válik 'Jézus tálibjává', vagyis Krisztus tanítványává."

Egy helyi, éjjel-nappal működő keresztény műholdas televíziós csatornán keresztül és egy online letölthető applikációnak köszönhetően a helyi perzsa és dári nyelvet beszélő közel-keleti keresztényeknek szóló műsorok váltak elérhetővé az ott lakók számára. Ezen platformok elérik az ország minden részét, beleértve a távoli hegyi falvakat is, ahol az emberek még soha nem találkoztak személyesen a kereszténységgel.

A fiatal nézők izgatottan várják, hogy találkozzanak Jézussal, a legkisebbek szüleik telefonos alkalmazásán keresztül azt kérdezik a szerkesztőktől, hogy Jézus személyesen is jelen van-e a stúdióban. A szülők pedig egyre inkább szomjazzák az igazságot és vágynak a Jézussal való 'igazi' találkozásra.

"Bár a keresztényeket bujkálásra és rejtőzködésre kényszerítették, az afgán gyerekek - a nemzet jövője - egyáltalán nem rejtik véka alá a Jézus iránti kíváncsiságukat!" - mondta Rogers. "Könnyek szöknek a szemembe, amikor hallom, hogy ezek az afgán gyerekek szívből idézik Jézus szavait, saját dicsőítő énekeket írnak, és arra használják ezeket a dalokat, hogy megbirkózzanak azzal a heves félelemmel és rettegéssel, amelyen keresztülmennek és amelyben élnek."

Az egyik néző Afganisztánban - belebetegedve és elkeseredve a radikálisok által támasztott terrortól és félelemtől - felhívta a szolgálatot teljesítő csapatot, hogy személyes találkozást kérjen Jézussal.

"Könnyek szöknek a szemembe, amikor hallom, hogy ezek az afgán gyerekek szívből idézik Jézus szavait."


"Egy héttel később újra felhívott. 25 fiatalemberrel gyűlt össze egy pici lakásban, néhányuknak a fürdőszobában kellett állniuk, mert nem volt máshol hely, és mindannyian arra vágytak, hogy többet megtudjanak Jézusról. Így hallgatták a műsorunkat!" - mondta Rogers. A következő héten 50 ember gyűlt össze ebbe a lakásba, elszánva magunkat, hogy még többet halljanak.

Isten szeretete 'cenzúrázatlan'
"A műhold és a közösségi média a legnehezebben megközelíthető és legtávolibb helyekre is képes eljutni!" - mondta Rogers. "Cenzúrázatlanul, élőben, valós időben elhozza az evangélium erejét és Jézus szeretetét az emberekhez, oda ahol vannak, otthonaikban."

A missziós szolgálat ingyenesen sugároz a helyi televíziókon keresztül és a parabolaantennával rendelkező személyekhez jut el. A szolgálat vezetője elmondta, hogy feladatuk, hogy segítsenek az Afganisztánban lakókat "Krisztushoz hasonló tanítványokká tenni" és eljusson az evangélium olyan helyekre is, ahol a gyakran elszigetelt keresztények üldöztetéssel néznek szembe vagy akár halállal.

Az adományokból finanszírozott szolgálatnak napi 670 dollárjába kerül, hogy műsorokat sugározzon Afganisztánban és a környező országokba, például Iránba, ahol az embereknek gyakran csak napi egy óra áramuk van és szintén ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy telefonjaikat feltölthessék.

"A helyi keresztény vezető azt mondta nekem: 'Az éterben egyesülünk keresztényként, itt mádkozunk egymásért, itt leszünk erősebbek, mint egy egyház az Úr erejében!' " - mondta Rogers.