A CBN RIPORTERE AZ UKRÁN GYÜLEKEZETBEN

A CBN News nemzetközi tudósítója, George Thomas továbbra is az ukrajnai háborús övezet szívében tartózkodik, és videókat és képeket oszt meg a helyszínen zajló nyugtalanító, megrázó - és inspiráló - eseményekről.



Az orosz invázió okozta káosz közepette Thomas valós időben mutatja be a nézőknek, mi történik, és megörökíti az ukrán nép lelkesedését, szívósságát és elszántságát.

"Az általános hangnem az elkötelezettség, a bátorság, a harci szellem hangja" - mondta Thomas a Faithwire-nek, megjegyezve, hogy sokan azok közül, akikkel az utcán beszélt, csodálják Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. "Valaki azt mondta nekem: 'Még csak meg sem borotválkozott, és nézd meg, ahogy az országot, a csapatokat összefogja... a lövészárkokban van' ". Thomas szerint az ukrán erők eddigi sikere az orosz csapatok visszatartásában 'motiválta a nemzetet', mivel a polgárok összefogtak, hogy fenntartsák országukat a folyamatos orosz támadástól.

A harcba gyülekező egyszerű polgárok történetei mellett Thomas elmond néhány más szívmelengető, győzedelmes beszámolót is, melyeket személyesen figyelt meg a templomokban és Ukrajna utcáin. Vasárnap a riporter azt mutatta be, hogyan viszonyulnak az ukrán keresztények a halálos bizonytalansághoz: hittel, szeretettel és az evangéliumra való felhívással.

Thomas valós időben mutatja be a nézőknek, mi történik, és megörökíti az ukrán nép lelkesedését, szívósságát és elszántságát


Elmesélte a Faithwire-nek, hogy egy gyülekezet, amelyet a hétvégén meglátogatott, nemcsak imádkozik és dicsőít, hanem aktívan részt vesz abban is, hogy Jézus keze és lába legyen. "A gyülekezet lelkipásztora lényegében megadta az alaphangot az elmúlt vasárnapra" - mondta Thomas. "Felállt és azt mondta: 'Ahogy imádkozunk, és a dicsőítés és istentisztelet idejére érkezünk, hogy minden éneket, amit ma énekelünk, azt szem előtt tartva énekeljük, ami ma nemzetünkben történik. És ahogy dicséretünkkel megrohamozzuk a menny kapuját... lényegében a menny kapuját is megrohamozzuk a békéért.' "

Thomas szerint az istentisztelet nagyon megható volt, és a gyülekezet tagjai - köztük olyanok is, akik Ukrajna más területeiről menekültek el - az első soroktól a hátsó sorokig teljes mértékben részt vettek az istentiszteleten.

Miközben a hívek lelki szükségleteit kielégítették, Thomas elmondta, hogy az egyház munkatársai az imaház más területein is dolgoztak, hogy segítsenek a menekült családoknak.

"A munkatársak az épület egy másik részében matracokat cipeltek fel két lépcsőfokon" - közölte. A gyülekezet párnákat és lepedőket helyezett el, valamint a rászoruló személyek és családok számára vásárolt ruhákat és tisztálkodási szereket állítottak össze. Thomas elmondta, hogy öt kitelepített család már a templomban lakik.

Egy másik, szombaton közzétett videóban Thomas részletezte, milyen az ukrán állampolgárok számára, akik megpróbálnak elmenekülni a háborús káosz elől. Miközben az ukrajnai Lvivben megszólaltak a légvédelmi szirénák, a nézőket egy földalatti óvóhelyre vezette be. "Ez az, amivel az embereknek most szembe kell nézniük" - mondta, bemutatva a földalatti menedékhely látványát és hangulatát.

Kérjük, imádkozzatok továbbra is Thomasért és mindazokért, akik Ukrajnában vannak, miközben a harc folytatódik. Arra bátorította azokat, akik segíteni akarnak az ukránoknak, hogy látogassanak el az Operation Blessing oldalára.