ASIA BIBI ELENGEDÉSE

A pakisztáni keresztények imádságra hívnak
az Asia Bibi elengedését követően kitört erőszakosságok miatt.



A 2010-ben Mohamed próféta gyalázásáért elítélt pakisztáni keresztény édesanyát felmentették a vádak alól, most pedig ezen keresztények arra kérnek, hogy imádkozzunk. Az üldözések ellen küzdő világméretű civil szervezet, az Open Doors USA szerint heves tiltakozók jelentek meg szerte az országban Bibi felmentése és szabadon engedése után. Az Open Doors USA jelentése szerint a keresztények ennek kapcsán egy hirdetményt tettek közé:

"Kérünk minden keresztényt Pakisztánban és a világban mindenhol, hogy imádkozzanak és hirdessék, követeljék az igazságszolgáltatáshoz való jogunkat, de mindezt keresztényekhez illő módon, mint akik elkötelezték magukat Krisztus követőiként. Ne rongáljuk más tulajdonát, ne bántalmazzunk más embereket, ne essünk az erőszakosság és agresszív viselkedés csapdájába."

A felhívás így folytatódik:

"Válaszként erre az ítéletre, kérem tartózkodjatok attól, hogy olyat tegyetek, amit felhasználhatnak ellenünk. Ezek a radikális iszlám csoportok folyamatos készenlétben vannak, és minden lehetőséget kihasználnak, hogy növeljék a feszültséget Aasiya (Asia Bibi), a keresztények és az egyházunk ellen. Törekedjünk bemutatni az önuralmat, ahogy az agresszió és a fizikai erőszak elhagyása kárpótol minket a nemzeti és közösségi veszteségeinkért. Mint imádkozó emberek, bízzunk az Úrban és legyünk bizonyosak, hogy Őt és az Ő Igéjét hirdetjük ezekben az időkben."

A pakisztáni keresztények imádságra hívnak az Asia Bibi elengedését követően kitört erőszakosságok miatt


"Legyünk könyörületesek azokhoz, akik jelenleg gyászolnak és szenvednek, és készítsük fel magunkat minden erőforrásunkkal, hogy a pakisztáni nemzetet szolgáljuk egy olyan időben, amikor nagyon könnyen egy vérfürdő is bekövetkezhet. Legyetek készek a közösséget szolgálókká válni, kimutatni Isten igazság, kegyelem és emberség utáni vágyát. Ha pakisztáni vagy, és van orvosi vagy szociális munka terén szerzett ismereted, használd készséggel. Légy óvatos, éber és higgadt. Velünk van az Úr. Az Övé legyen minden dicsőség."

David Curry, az Open Doors USA elnöke és vezérigazgatója kiadott egy nyilatkozatot a fenti helyzet kapcsán, amely az alábbiakat tartalmazza:

"Pakisztán nagyon feszült környezet a vallási kisebbségeknek, különösen a keresztényeknek, akik az üldöztetés, az ellenük és tulajdonuk ellen indított támadások miatt félelemben élnek. Ahogy ezt a döntést meghozták, elkerülhetetlen, hogy a pakisztáni kormány és a legfelsőbb bíróság készen álljon és megvédjen Khadim Hussain Rizvi és a követői által fenyegető erőszakkal szemben. Felkerestünk több jogi végrehajtó hivatalt, hogy erősítsék meg a rendőrséget és vessenek be katonai eszközöket, ha szükséges, hogy megvédjék az életet és minden vallási kisebbség területét. Itt az idő, hogy üzenetet küldjünk Pakisztánnak: a gyűlöletbeszédeket, a Pakisztáni Tehreek-e-Labbaik és hasonló szélsőséges csoportok megfélemlítő cselekedeteit nem viseljük el. Soha nem lehetne használni a vallást egy társadalomban az erőszak támogatásának eszközeként."

Az Open Doors USA szerint Pakisztán az ötödik legnehezebben élhető ország
a keresztények számára.