A VENEZUELAI KÁOSZBAN KERESZTÉNYKÉNT

Nicolas Maduro, Venezuela elnöke ragaszkodik ahhoz, hogy az alaptörvény módosításával megbízott alkotmányozó nemzetgyűlés folytassa munkáját, melynek keretében a parlamentet megfosztanák hatalmától.



Az elnök alkuképtelenségét az is jelzi, hogy az alkotmánymódosításról tartott népszavazáson több mint 7 millió szavazó, a résztvevők 98 százaléka elutasította az alaptörvény módosítására irányuló kezdeményezést, de a venezuelai elnök ezt nem akarja figyelembe venni.

Az ország keresztényei nap, mint nap hallatják hangjukat és szüntelenül imádkoznak, arra kérve Istent, hogy állítsa vissza a nemzet egységét és jólétét.

Az ellenzéki pártok szerint az alkotmánymódosításra összehívott gyűlés a szocialista elnök próbálkozása a diktatórikus rendszer bevezetésére Venezuelában. Sokan közel vannak a lázadáshoz, miután hónapok óta szenvednek az élelmiszerhiánytól és a súlyos kormányzati intézkedésektől.

A válság azonban motiválja a venezuelai gyülekezeteket. A szavazás napján a keresztények imádságaitól visszhangzottak a nyilvános terek, mindenhol az Urat dicsőítették.

"Úgy vélem, a gyülekezetek rádöbbentek, hogy ebben a nehéz venezuelai helyzetben mindannyiunknak aktívan szerepet kell vállalnunk a változás folyamatában, felelősek vagyunk nemzetünkért és szüntelenül imádkoznunk kell érte." - magyarázta Hugo Diaz, az Alkotmányvédelmi Mozgalom egy tagja.

Szüntelenül imádkoztunk, hogy a nép szíve találja meg az Urat, forduljon Jézushoz és adja át neki életét


"Ma látni az örömöt az utcákon, az emberek vágyát a változásra, és mindenekelőtt a venezuelai keresztény gyülekezetek aktív jelenléte érzékelhető mindenhol!" - mondta.

Számos venezuelai keresztény úgy véli, hogy országuk csak akkor fog fejlődni, ha az emberek Istentől, és nem a politikusoktól várják a megoldásokat, az Úrban bíznak és Hozzá kiáltanak.

"Böjtöltünk és szüntelenül imádkoztunk, hogy a nép szíve találja meg az Urat, forduljon Jézushoz és adja át neki életét. Nem számít, hogy melyik politikai párt van hatalmon, az a lényeg, hogy az Urat szolgálja és mindnyájunknak ebben kell élen járnunk." - mondta Jose Rivero lelkész az Ifjúsági Szövetség vezetője.

A kormánynak alá kell rendelnie magát Isten hatalmának és az alkotmányban foglalt jogokat biztosítani kell.

"Ez a mi óránk, itt a mi időnk!"- mondta Jose Rivero lelkész. "Annak ellenére, hogy sokan csak a káoszt látják és azt gondolják, hogy Venezuelának nincsenek megoldásai, addig mi tudjuk, hogy helyreállítás hosszú időt vesz igénybe, de Isten azt mondja: Fel fogom emelni és hatalmasan megáldom!"