A KERESZTÉNYSÉG SZÜLETÉSE - MESSIÁSOK

Hogy válhatott Jézus messiássá? Miként győzte le a keresztény hit az üldözőit? És hogyan váltak a jézusi tanok világvallássá? Az izgalmas történelmi sorozat többek közt ezekre a kérdésekre keres választ a kereszténység első évszázadait felelevenítve.Mária és József gyermeke, egy világvallás alapítója, és milliók szemében Isten fia. Jézus a világ leghíresebb embere. Mégis, 2000 évvel a halála után még mindig sok a nyitott kérdés az életével és halálának körülményeivel kapcsolatban. Gyógyította a betegeket, enni adott az éhezőknek, és feltámasztotta a halottakat. Csodákat tett, és követői Isten fiaként tekintettek reá – joggal, hiszen halála után három nappal feltámadott, és ismét eljött közénk, hogy elhozza a megváltást a bűnös emberiségnek. De vajon milyen hatalom volt a kezében, hogy hite és tanai le tudták győzni az életében és halálában is ellene uszító rómaiakat?

Messiások
A rómaiak a lehető legmegalázóbb módon végezték ki a Názáreti Jézust. Egy olyan világban, ahol a haláluk körülményei alapján ítélték meg az embereket, Jézusnak a kudarc szimbólumává kellett volna válnia, és az embereknek el kellett volna fordulniuk tőle. Ezzel szemben Jézust messiásként ünnepelték, és a kereszténység gyökeret vert az egész Római Birodalomban. Miként történhetett ez? A sorozat nyitóepizódjában Dr. Michael Scott a kereszténység gyökereit kutatja.
A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


A kereszténység születése - Mártírok

A kereszténység születése - Keresztények


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A rómaiak a lehető legmegalázóbb módon végezték ki a Názáreti Jézust. Egy olyan világban, ahol a haláluk...

Közzétette: Nicelife2022. november 18., péntek