A KERESZTÉNYSÉG SZÜLETÉSE - MÁRTÍROK

Hogy válhatott Jézus messiássá? Miként győzte le a keresztény hit az üldözőit? És hogyan váltak a jézusi tanok világvallássá? Az izgalmas történelmi sorozat többek közt ezekre a kérdésekre keres választ a kereszténység első évszázadait felelevenítve.Mária és József gyermeke, egy világvallás alapítója, és milliók szemében Isten fia. Jézus a világ leghíresebb embere. Mégis, 2000 évvel a halála után még mindig sok a nyitott kérdés az életével és halálának körülményeivel kapcsolatban. Gyógyította a betegeket, enni adott az éhezőknek, és feltámasztotta a halottakat. Csodákat tett, és követői Isten fiaként tekintettek reá – joggal, hiszen halála után három nappal feltámadott, és ismét eljött közénk, hogy elhozza a megváltást a bűnös emberiségnek. De vajon milyen hatalom volt a kezében, hogy hite és tanai le tudták győzni az életében és halálában is ellene uszító rómaiakat?

Mártírok
Különös, rejtélyes rítusaik miatt - mint amilyen pl. az áldozás -, és amiatt, hogy nem voltak hajlandóak áldozni a pogány isteneknek, a rómaiak egyre ferdébb szemmel néztek a keresztényekre. Legkeményebb megbüntetésükre, a kivégzésükre eleinte mégis nehezen szánták el magukat, a legenda szerint a dacos Szent Perpetua például maga húzta a torkához hóhérja kardját. A rómaiak elkeseredett erőfeszítései a jézusi tanok eltaposására végül tökéletesen kontraproduktívnak bizonyultak, a kereszténység részben nekik köszönhetően világvallássá vált.
A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


A kereszténység születése - Keresztények

A kereszténység születése - Messiások


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Különös, rejtélyes rítusaik miatt - mint amilyen pl. az áldozás -, és amiatt, hogy nem voltak hajlandóak...

Közzétette: Nicelife2022. december 2., péntek