A FEGYVERTELEN HŐS

Egy keresztény katona hiteles története, aki a legnagyobb hőstetteket hajtotta végre a második világháborúban, mert hite erősebb volt, mint a fegyverek.

Desmond T. Doss Csak azt akarta, hogy katonai egyenruhát kapjon és a hazáját tudja szolgálni. Nem akart ölni. A hazájáért végrehajtott hihetetlen hőstetteiért kitüntették a legmagasabb katonai kitüntetéssel, a kongresszusi érdeméremmel (Medal of Honor).

"Ha visszagondol azokra, akik a legmagasabb katonai kitüntetést kapták, mind azért kapták, mert egy adott pillanatban meghoztak egy hirtelen döntést, de Doss folyamatosan valami rendkívülit tett. Nem csak egyszer, hanem újból, és újból, újból, és ismét újból. Mindig azt tette, ami helyes, és teljesítette kötelességét." - egy szemtanú.

Okinawa, 1945. Óriási csata volt. 15000 amerikai katona halt meg a fronton. Egy magányos ápoló, fegyvertelen és védtelen, minden segítség nélkül megmenti 75 katonatársának az életét egy véres csatamezőn, tomboló erőszak közepén, ahol túlélésre magának sem volt semmi esélye..

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

A kereszténység születése - Messiások

Látomás a párducról

Maradj csendben!


#nicelifearchiv Desmond T. Doss Csak azt akarta, hogy katonai egyenruhát kapjon és a hazáját tudja szolgálni. Nem akart...

Közzétette: Nicelife2022. november 26., szombat