A JÉZUSBAN HÍVŐ ZSIDÓKRÓL

Egy új tanulmány szerint egyre több azon amerikai zsidók száma, akik hisznek Jézusban. A felmérés szerint 871.000 olyan Jézusban hívő él Amerikában, akinek szülei vagy nagyszülei zsidók voltak.



"A tanulmány szerint példa nélküli az evangéliumra való nyitottság és az arra való pozitív reakció a zsidó gyökerekkel rendelkező amerikaiak között." - mondta Joel Rosenberg, zsidó keresztény, aki a felmérés elvégzésében segített.

"Nagy örömmel tölt el a Messiási mozgalom sikere az izraeliek körében és másokat érintően is." - mondta Dr. Mitch Glaser, a Szabad vallásgyakorlásért szervezet vezetője. "Valószínűleg az egyik oka a felmérés szerinti pozitív eredménynek, hogy az amerikai keresztény zsidók több mint 70 százaléka fontosnak tartja, hogy barátaik is hallják az evangéliumot és megtérjenek Jézushoz."

Az amerikai keresztények 86%-ának lényeges, hogy az evangéliumot a zsidókkal is megosszák.

"Mindig szeretetteljesnek és alázatosnak kell lennünk, amikor megosztjuk Jézus üzenetét valakivel."- folytatta Rosenberg. "Soha nem szabad szégyellni az evangéliumot, mert Pál apostol is annak hirdetésére buzdít minket. Az üdvösség hatalom mindazok számára, akik hisznek, a zsidók és a pogányok számára egyaránt."

Az amerikai keresztények 86%-ának lényeges, hogy az evangéliumot a zsidókkal is megosszák


A keresztények azonban sokszor nem értenek egyet Isten zsidókhoz való viszonyulásának kérdésében.

A megkérdezettek 44%-a elutasítja azt anézetet, hogy Isten elhagyta szövetségét Izrael nemzetével és a zsidókat a keresztény egyházzal helyettesítette. Véleményük szerint ez a napjaink keresztényeire nem igaz.

A 18-34 év közötti hívők között népszerű az a nézet, hogy a keresztények helyettesítik a zsidókat Isten tervében, mely nézettel a keresztények 32%-a egyetért, 30%-uk nem, 36%-uk százalék nem akart állást foglalni a kérdésben.

"Az, hogy a fiatalabb hívők közel 40%-a nem látja tisztán, hogy Izrael hogyan illeszkedik "Isten nagy történetébe", ez egy hatalmas lehetőség, hogy megmutassuk a jövő generációnak, hogy hogyan értékelje és kezelje Isten szeretetét és tervét Izrael és a nemzetek számára." - mondta EstherFleece, nemzetközi prédikátor, író. "Segítségre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük azt a nézetet, amely szerint Izraelnek és a zsidó népnek is van helye Isten állandó történetében".

"A Szentírás Isten elkötelezettségéről ír Izráel iránt, hűségét és kegyelmét ígéri Isten Izraelnek, melynek népét az Írás szerint meg fogja tartani". - mondta Darrell L. Bock, az Újszövetség professzora.